Sony Music Norway

Inge Bremnes tolker Terje Nohr

Del

Fredag 18. november gir Inge Bremnes ut sin aller første coverlåt «Kor e du», skrevet av familievennen Terje Nohr. Denne versjonen betyr mye både for Inge og hans publikum.

"Kor e du" artwork
"Kor e du" artwork

«Kor e du» er første gang Inge Bremnes gir ut en coverlåt, og det har vært en lang og snirklete prosess.

«Når man har vokst opp i en musikkfamilie i Nord-Norge så har man et forhold til Terje Nohr. Det er nesten ikke en overdrivelse å si at hans eminente gitarspill er å høre på de fleste nord-norske utgivelser siden nittitallet. Han er kanskje ikke like kjent for sin låtskriving, noe jeg personlig synes er skammelig ufortjent og undervurdert» forteller Inge.
«Jeg har hatt gleden av å kjenne Terje siden jeg var en liten gutt, og han er utvilsomt også en av verdens flotteste folk. Da jeg var på min første Nord-Norge-turné der vi satt igjen med 719,- hver på konto etter seks gjennomførte jobber var det hos Terje jeg fikk lov til å sove på sofaen etter vi hadde spilt i Bodø». 

Så med kjærlighet til mannen og musikken var det nettopp «Kor e du» Inge valgte å spille inn da han i 2015 ble forespurt om å lage musikk til en dokumentarfilm. Låten ble ikke med i prosjektet, men noen år senere sang han den på Beat for Beat. Den fremføringen gjorde så inntrykk han jevnlig får forespørsler om å spille den, og, ikke minst, gi den ut. Tanken har ulmet og brent i syv år før Inge følte han kunne yte låten den respekten den fortjener, så nå har han ryddet plass til «Kor e du» på sitt fjerde album «Aldri lært å danse» som kommer i februar. 

På spørsmål om hvorfor akkurat denne låten, og akkurat nå, svarer Inge at timingen handler om hvor godt den passer inn i det helhetlige i albumprosjektet. Og at han, i likhet med andre, heller ikke helt har klart å glemme den. Den har noe ved seg som gir gjenklang. «Som Terje sier selv, - Kor e du handle om å savne kjæresten sin, og meir enn det har æ ikke tenkt te å si.»

En kjærkommen versjon som betyr mye for både Inge Bremnes og hans publikum. «Kor e du» er ute fredag 18. november. Mer er det ikke å si.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"Kor e du" artwork
"Kor e du" artwork
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom