Norsk Fyrverkeriforening

Ikke vent til nyttårsaften med å kjøpe inn fyrverkeri

Del

Handelsnæringen har lenge vært tydelig på at årets julehandel bør fordeles over en så lang periode som mulig, av hensyn til smittevern. Fyrverkeriforeningen deler synspunktene, og oppfordrer nordmenn til å spre fyrverkeri-innkjøpene sine over hele perioden mellom 27.-31. desember.

Det er en kjensgjerning at mange utsetter innkjøpene sine så lenge som mulig. Dette gjelder enten man er sent ute til ølsalget, må ordne den siste gaven noen timer før julemiddagen, eller utsetter handling av fyrverkeri helt til nyttårsaften. I år er det ekstra viktig at alle nordmenn bidrar til å spre handelen rundt høytiden.

Helsepolitisk talsmann i Høyre, Sveinung Stensland, har allerede vært ute i NRK og oppfordret nordmenn til å spre årets julegavehandel. Begrunnelsen er enkel. Koronapandemien har ført til nye krav om avstand, og dersom alle handler samtidig, er risikoen for trengsel stor. Med en forventet økning på 10,5 prosent i julehandelen sammenlignet med 2019 er det særlig aktuelt i år.

Fyrverkeriforeningen stiller seg bak oppfordringen fra Stensland. Erfaringene fra fyrverkerisalget til 4. juli-feiringen i USA viser at salget av fyrverkeri økte med opptil 300 prosent.

Årlig går 1,8 millioner nordmenn til innkjøp av fyrverkeri før nyttårsaften. Dermed er det særlig viktig at vi sammen forsøker å fordele tidspunktene vi handler. Slik kan vi redusere smitterisiko og sørge for at alle får skaffet seg fyrverkeri – til glede for store og små.

I år vil det derfor være mulig å kjøpe fyrverkeri fra 27. desember. Det betyr at alle som ønsker seg fyrverkeri har fire dager på å få gjort unna årets handling.

Mange kommuner har avlyst årets innslag av fyrverkeri på nyttårsaften. Derfor forventer vi også at enda flere vil ha private og mindre feiringer med privat fyrverkeri.

Fyrverkeriforeningen, Virke, dagligvarebutikker og kjøpesentre har alle et felles mål om forsvarlig handel i en tid som er spesiell for alle. Dette gjør vi for å sikre de ansattes, og ikke minst kundenes, trygghet.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Norsk Fyrverkeriforening

Norsk Fyrverkeriforening
Norsk Fyrverkeriforening
Fred Olsensgt. 6
0152 OSLO

Norsk Fyrverkeriforening ble stiftet i 1995 og har som formål å ivareta og beskytte bransjens interesser, rettigheter og plikter.

NFF skal sette standard for fyrverkeriartikler som omsettes i Norge, innenfor de rammer norske og internasjonale myndigheter setter på området. Vi tilstreber en optimal sikkerhet innen vårt fagområde, med spesiell vekt på sluttbrukers sikkerhet.

Følg saker fra Norsk Fyrverkeriforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Fyrverkeriforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Fyrverkeriforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom