If

If betaler erstatning til skredofrene i Gjerdrum

Del

If starter med å betale ut erstatning for de If-forsikrede sameiene som står innenfor bygge - og deleforbudet etter leirskredet i Gjerdrum. Dette skjer før vurderingen av grunnforholdene er avklart.

Natt til 30. desember 2020 gikk leirskredet i Gjerdrum.   Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Natt til 30. desember 2020 gikk leirskredet i Gjerdrum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

- Vi ønsker å fjerne en stor bekymring for våre boligkunder ved å gi økonomisk handlefrihet og livskvalitet tilbake. Det er krevende å måtte vente på avklaring om erstatning, så da valgte vi å erstatte disse boligene før alle undersøkelser er gjennomført, sier kommunikasjonsdirektør i If, Lars Galtung.

En stor bør av skuldrene

If har forsikret flere av sameiene som ble rammet av leirskredet på Gjerdrum i desember 2020. Noe av boligmassen til sameiene er borte i skredet, mens noe står på skredkanten. Samtidig har kommunen opprettet et bygge- og deleforbud i området bak skredkanten.

Styreleder i Nystulia 1, Jonas Pedersen, er svært tilfreds med at avklaringen på erstatning av boligene kom allerede nå.

- Dette fjerner mye usikkerhet og gjør at mange av oss kan tenke neste steg mot en normal tilværelse. En stor bør er tatt av skuldrene våre og det er vi svært glade for, sier Pedersen.

Grunnforholdene i dette området må vurderes NVE (Norges vassdrag og energidirektorat) for om det er sikkert å flytte tilbake. Disse vurderingene ligger også til grunn for om boligene er rammet av naturskade, men NVE er trolig ikke ferdig med dette arbeidet før utgangen av 2021.

Menneskelige hensyn

- Av menneskelige hensyn har vi derfor besluttet at If vil taksere og betale ut erstatning til de sameiene If har forsikret innenfor bygge - og deleforbudet, sier Galtung.

I dag er det slik at de skredrammede med bo - og innboforsikring får dekket kostnader til bosted mens NVE-undersøkelsene pågår.

- If vet ikke nå om alle boligene blir dekket som naturskade eller ikke, men If ønsker ikke å la beboerne vente i usikkerhet på ubestemt tid. Forsikring skal hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon og derfor betaler If ut erstatning etter en verdivurdering med takst av hver enhet som starter 5. mai, sier Galtung.

Sameiene i området forsikret hos If består av hhv 28 og 38 enheter. Beboerne i disse vil nå få erstatning for sin tapte bolig, hvor forskudd blir utbetalt ved behov. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Natt til 30. desember 2020 gikk leirskredet i Gjerdrum.   Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Natt til 30. desember 2020 gikk leirskredet i Gjerdrum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg saker fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom