Lederne

Hydro vurderer salg av Rolled Product (valsing): - Skaper usikkerhet for arbeidsplasser og rettigheter

Del

Hydro vurderer å selge sitt segment for valsede produkter. – Om så skjer vil mange grønne og norske industriarbeidsplasser, som myndighetene gjennom en årrekke har tilrettelagt for, kunne forsvinne. Dette er vi kritiske til, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar.

Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Hydro.
Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Hydro.

Lederne jobber sammen med organisasjonene Tekna, NITO, Negotia, Fellesforbundet, FLT og Industri Energi om kontakt med politikere om saken, og skal til uken ha møte med konsernledelsen i Hydro.

- Det er viktig for oss å signalisere vår sterke bekymring rundt det som nå skjer, og vi regner med at både lokale og nasjonale myndigheter kommer kraftfullt på banen. Hydro og de ansatte har gjennomført store omstillinger for å sikre inntjeningen.

- Det politiske Norge har også enstemmig støttet Hydro sin satsing gjennom blant annet storstilt støtte fra Enova og med kraftrettigheter. Da blir vi skuffet når det nå signaliseres mulig salg av segmentet for valsede produkter. Et salg skaper stor usikkerhet for både arbeidsplasser og ikke minst rettigheter, understreker Ingvartsen.

Viktig for Hydros bærekraftsagenda
Jon Martin Bratthammer, som er tillitsvalgt for Ledernes medlemmer i Hydro, forteller om bekymring blant mange medlemmer i Holmestrand og på Karmøy. Han stiller spørsmål ved om et salg er forenlig med Hydros strategiske planer som et «grønt» selskap.

- Viktige elementer i Hydros bærekraftstrategi er at det skal satses på resirkulering av aluminium og produksjon av batterier til bruk i det grønne skiftet. Hydros valseanlegg er store avtagere av aluminiumskrap for resirkulering, og bedriften trenger denne typen anlegg for å kunne resirkulere aluminiumskrap og lykkes med bærekraftagendaen, mener Bratthammer.

I en fremtidig produksjon av batterier er det behov for innkapsling av battericellene. Dette er trolig et materiale som vil kunne produseres av aluminium fra og med teknologi, prosesser og kompetanse som Hydros valseanlegg allerede besitter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Hydro.
Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Hydro.
Last ned bilde
Audun Ingvartsen, forbundsleder i Lederne
Audun Ingvartsen, forbundsleder i Lederne
Last ned bilde

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/

Vi bygger gode ledere

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.

God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.

Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom