Den Norske Opera & Ballett

Høstens opera- og ballettsesong fortsetter i koronaformat

Del

Operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen har måttet tenke nytt rundt det kommende opera- og ballettrepertoaret. Nå slippes billettene for oktober og november, der flere store produksjoner er på programmet.

Hubert Zapior spiller Figaro i Nasjonaloperaens nye produksjon av «Barberen i Sevilla»  denne høsten. Foto: Agnete Brun
Hubert Zapior spiller Figaro i Nasjonaloperaens nye produksjon av «Barberen i Sevilla» denne høsten. Foto: Agnete Brun

Etter en forsiktig start ser Nasjonaloperaen fram til å kunne gi publikum fulle sceniske produksjoner på Hovedscenen igjen! Med familieforestillingen Hans og Grete og en helt ny Barberen i Sevilla møter vi høstmørket med farger, fengende musikk og deilig komikk, sier operasjef Randi Stene.

Høsten inneholder også en storslått feiring av Kirsten Flagstad. Nasjonalballetten har valgt å bruke begrensningene som følge av koronaen til å øke antallet forestillinger og gi folk en god dose ballett på en times tid:

 – Vi skal sette spor og vil at så mange som mulig, også nye publikummere, skal oppleve Nasjonalballetten. Når vi kun kan danse for 200 publikummere av gangen, har vi derfor lagt om til kortere forestillinger som vi spiller opp til tre ganger om dagen, fortsetter ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Boblende opera-komikk

«Rett og slett genialt» skrev NRK da Humperdincks Hans og Grete hadde premiere i fjor. I oktober er den fargerike familieforestillingen i Alexander Mørk-Eidems regi tilbake på Hovedscenen. 

Senere i sesongen slår Nasjonaloperaen på stortromma og presenterer feel good-operaen over dem alle – Barberen i Sevilla – i helt ny drakt. I denne nye produksjonen av Barberen i Sevilla vil regissør Jetske Mijnssen ta historien på alvor, og vise hvordan komedien alltid ligger nær tragedien.

Nasjonalballetten i samtale med tiden

I Lyset på Nasjonalballetten vises noe av det beste fra den klassiske balletten og bevegende, nye verk som er skapt særlig det siste halvåret og som altfor for få fikk se.

I Ekman/Haagenrud/Kylián danses ulike kombinasjoner av tre slående, moderne balletter. Publikum får oppleve Alexander Ekmans gledespredende ballett Cacti og Jiří Kyliáns hypnotiske Gods and Dogs, eller et splitter nytt verk av Hege Haagenrud. Hun skaper balletten The Commoners med en scenetekst basert på intervjuer med Trump-supportere.

Fest for Kirsten Flagstad

På konsertsiden markeres to betydningsfulle jubileer. I 2020 er det 125 år siden Norges første operasjef, Kirsten Flagstad ble født, og noen av landets største solister, Operakoret og Operaorkestret samles på Hovedscenen for å feire i hennes ånd.

75 år etter frigjøringen urframføres Krigsseilerrekviem av Bjørn Morten Christophersen på Hovedscenen, med et knippe sterke sangsolister, Marinemusikken og Operakoret. Her møter vi norske krigsseilernes opplevelser under 2. verdenskrig gjennom musikk. Operaorkestrets Kammerserie markerer også jubileet med verker som ble unnfanget og urframført i konsentrasjonsleirene.

Ingen Nøtteknekker i billettslippet nå

På grunn av usikkerheten rundt smittevern og publikumskapasitet, vurderes fortsatt mulighetene for å spille Nøtteknekkeren i desember. Operaens store juleballett er en stor og kompleks oppsetning med svært mange aktører på og bak scenen. Vi følger myndighetenes råd om smittevern fortløpende, og håper å kunne lansere Nøtteknekkeren separat senere i sesongen.

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Vilde Alette Monrad-Krohn: vimo@operaen.no
Telefon: 45 46 37 25

Bilder

Hubert Zapior spiller Figaro i Nasjonaloperaens nye produksjon av «Barberen i Sevilla»  denne høsten. Foto: Agnete Brun
Hubert Zapior spiller Figaro i Nasjonaloperaens nye produksjon av «Barberen i Sevilla» denne høsten. Foto: Agnete Brun
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

Kveldens forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten i Operaen avlyses8.10.2020 14:34:52 CESTPressemelding

Vi har i dag mottatt en bekymringsmelding fra Statsbygg om at takplatene under balkongene i publikumsområdet på Hovedscenen i Operaen må sikres bedre. Vi har derfor i samråd med Statsbygg besluttet å avlyse kveldens tre forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten. Berørte områder er stengt av og sikres nå av Statsbygg. Avlysningen gjelder foreløpig kun kveldens forestillinger torsdag 8.10. Publikum med billetter varsles nå. Vi beklager dette, men publikums sikkerhet kommer først.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom