Sony Music Norway

Honningbarna slipper "En av oss er idiot"

Del

Honningbarna lager musikk, og musikken lager Honningbarna.

Honningbarna "En av oss er idiot" artwork
Honningbarna "En av oss er idiot" artwork

Honningbarna er et samarbeidsprosjekt, ikke bare når de skaper musikken, men når de gjør det som er essensen av pønk. Essensen av Barna. Nemlig spiller live.

En Honningbarna-konsert er uforutsigbar og kaotisk. Den er fysisk. Kroppslig. Svett. Av og til blodig. De spiller ikkefor publikum, de spiller med dem.  
Bokstavlig talt.
Har du ikke vært på konsert med Barna så kan du tilgis for å tenke at det betyr at bandet - på scenen - engasjerer publikum - i salen - med et drivende flott sett.
Men nei, bandet er like gjerne nede blant publikum, og publikum får komme opp på scenen.
Alle, absolutt alle, synger. 
"Det handler ikke om hvem vi er, men hva vi gjør. Og at vi gjør det sammen." 

Honningbarna gir maksimalt der det virkelig teller. På konsert.
I møte med dem som ikke bare hører på musikken, men kjenner den, er den og er med på å gjøre hver eneste konsert til noe langt mer enn en konsertopplevelse.
"Det handler ikke om en abstrakt ideologi eller politikk. Det handler om å speile tiden vi lever i, rive ned noe, bygge noe annet opp."

Honningbarna gjør store og små valg basert på et ønske om å handle, ikke bare snakke om hva som burde gjøres.  
Etter en lengre pause kom det tre låter i fjor, og nå slipper Barna "En av oss er idiot". 
De ser fram til de igjen kan turnere og gjøre låten til en del av livesettet.
Det er en låt de håper kan bety noe for mange.
Men det er ikke nødvendig å analysere og forklare tekst og budskap i detalj.
Alle tolker og forstår ut ifra sitt eget ståsted, og sin egen kontekst.
Men det handler dypest sett om valg.
Å forundres, frustreres eller forferdes over andres valg.
Noen ganger kan glimtet inn i en annens virkelighet føre til en åpenbaring eller aksept.
Andre ganger må man bare innse at man aldri kan forstå.
Så får tiden vise hvem som er idiot.

Honningbarna deler "En av oss er idiot" fredag 22. mai. 


I 2011, året etter de debuterte med en selvtitulert EP, ble Honningbarna kronet til Årets Urørt av NRK P3 og debutalbumet "La alarmane gå" vant Spellemannprisen i kategorien rock. Med turnéer i Norge, Tyskland og Skandinavia, konserter og festivaler i hundretall, markerte sørlendingene seg som et liveband utenom det vanlige og bygget en stor og dedikert fanbase. I 2015 fikk de prisen for nettopp Årets Liveartist under P3 Gull og i 2017 ble de tildelt Bendiksenprisen med begrunnelse at de  «representerer noe av det mest vitale og livsbejaende som finnes i dagens musikk-Norge». Honningbarna har gitt ut albumene "Verden er enkel" (2013), "Opp de nye blanke" (2015), "Goldenboy" (2016) og "Voldelig lyd" (2018). Etter sistnevnte tok de seg, for første gang, en liten pause fra konserter. Men allerede høsten 2019 var de tilbake. Singelen "King Kong Justice" ble ukas låt på NRK P3 og de turnerte for fulle hus, inkludert Rockefeller i Oslo. Konsertplanene for 2020 er naturligvis er satt på vent, men i mai er de altså tilbake med ny musikk.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Honningbarna "En av oss er idiot" artwork
Honningbarna "En av oss er idiot" artwork
Last ned bilde
Honningbarna (c) Stian Andersen
Honningbarna (c) Stian Andersen
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Skinny Days gir oss ny favoritt låt til morgenkaffen19.11.2020 11:00:00 CETPressemelding

Skinny Days og CLMD sin glade «Voices In My Head» har nylig nådd 3 millioner streams og vært en gjenganger på treningsspillelister i flere land siden slippet i september. Nå stripper de den ned i en akustisk versjon fremført av Cate Downey, venninne og låtskriver fra Colorado samt student ved LIMPI. Låten i sin helhet er produsert av Skinny Days. Teksten blir løftet frem på en helt ny måte ved hjelp av den råe og ærlige stemmen til Cate og sammen inviterer dem lytterne til å utforske en mer melankolsk side av musikken. Denne akustiske versjonen er perfekt til de mørke vinterdagene vi har i vente. På spørsmålet hvorfor de ønsket å lage en akustisk versjon svarer gutta: «For å vise frem en side av sangen mange kanskje ikke visste om, og for å gi verden en herlig pustepause og behagelig bakgrunnsmusikk til kaffekoppen man drikker mens det fortsatt er mørkt ute på morgenen». I tråd med originalversjonen er kunstverket på artwork malt av den nihilistiske kunstneren Thea Klingvall. «Voices I

Unge Ferrari blir til Stig Brenner og slipper «Lukten Av Høst»11.11.2020 00:01:00 CETPressemelding

Ideen til denne låten ble født en grå septembernatt i fjor, på en hytte ved havet på Sørlandet. Vi fanget en spesiell stemning, og fundamentet ble lagt. Mange dyktige venner hjalp meg underveis og ett år senere er den klar for dere. «Under paraplyen kledd i Goretex Øynene røde og blanke Jeg kjenner lukten av høst» Dette er første smakebit av Stig Brenner. Velkommen. Hør «Lukten Av Høst» her.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom