Sony Music Norway

Hjemme-jul med Peder Elias

Del

Peder Elias slipper "Home", en nedpå julelåt med stemningsfull video, fredag 30. oktober.

"Home" artwork - privat foto Peder Elias
"Home" artwork - privat foto Peder Elias

«Det å ha noen eller noe som gir deg trygghet og tilhørighet er så viktig, særlig i julen. Da er det ekstra vondt å ikke føle at man er der man skal være. Hjemme.»
Peder Elias forteller at «Home» ble skrevet da han hadde en litt mørkere periode hvor han ikke følte seg helt tilpass eller hjemme uansett hva han gjorde. 
«Jeg kjente mye på ensomhet, selv med mange rundt meg, og hadde lyst til å beskrive følelsen i en låt. Det var på ingen måte planlagt at det skulle bli en julelåt, men det var noe med sårheten og følelsen av å føle seg utenfor og lengte etter den magiske følelsen av å høre til som fikk meg til å tenke på jul med familien.» 
Videre forteller han at julen 2020 blir spesiell på mange måter.
«Julen er familietid, og det blir nydelig å få se alle jeg ikke har sett noe særlig til i året som har gått. Jeg kommer fra en stor familie med mine-dine-våre barn, og feirer annenhver julaften hos min mor og min far. I år blir det hos far som har flyttet til Oslo, så dette blir min aller første Oslojul!»
Men Peder Elias gleder seg max til å reise til Trondheim i romjulen, og særlig til aketurer med alle de tolv onkelbarna!
«Det er noe spesielt med å være barn, eller være med barn, i julen. Alt blir litt ekstra magisk da!»
Og på spørsmål om han kan huske hva han fikk i pakken han er avbildet med på artworket til «Home» så innrømmer han at nok var ganske bortskjemt på julaften.
«Siden vi er en så stor familie ble det tilsvarende mange gaver. Men om jeg husker riktig var det nok lego. En gave jeg husker veldig godt var da jeg hadde ønska meg Playstation 3 og pappa lurte meg med en bitteliten pakke mens konsollen var gjemt rundt hjørnet.»
Og nå som Peder Elias er – i hvert fall nesten – voksen er det mest morsomt å gi gaver.
«Det er så gøy å gi onkelbarna noe de har ønsket seg og se hvordan de lyser opp. Selv er jeg så forutsigbar at alt jeg ønsker meg i år, og til oss alle, er en vaksine!»
Ja, og at så mange som mulig kan få feire jul med sine nære og kjære, uten å kjenne på savn og ensomhet.

«Home», med tilhørende video, er ute fredag 30. oktober.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"Home" artwork - privat foto Peder Elias
"Home" artwork - privat foto Peder Elias
Last ned bilde
Peder Elias - screenshot "Home" video Regi: Paulina Kolataj 

Foto: Peter Bruteig Henriksen
Peder Elias - screenshot "Home" video Regi: Paulina Kolataj Foto: Peter Bruteig Henriksen
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom