Herborg Kråkevik legger ut på storslått juleturné med Linda Eide, Vigdis Hjorth, Mathias Eick og orkester!

Del

Julerosekveld 2021

Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og fortellingene fra Juleroser til noen utvalgte scener rundt om i landet. På turneen har hun med seg forfatteren Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick. I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse folkekjære formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre. 

Herborg har i tillegg med seg pianist Helge Lilletvedt og Julerosekvintetten, og hvert sted får de selskap av lokale barnekor. I Kristiansund og Surnadal kan publikum glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med Kristiansund Symfoniorkester, og i Bergen får de selskap av byens eget eminente orkester; Bergen Filharmoniske Orkester. 

– Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg.

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, innspilt av Herborg og Bergens Filharmoniske Orkester. På albumet medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Trygve Skaug, Marianne Pentha, AURORA og Mathias Eick. 

I november 2021 kommer albumet Barnas Juleroser med julesanger og fortellinger som har stått på trykk i juleheftet med samme navn som Herborg også er redaktør for. På albumet medvirker Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett Guttekor, Espen Berg og Kåre Conradi. I tillegg vil det gis ut en unik gaveboks med albumet Juleroser samt 6 vakre julekort med motiv fra Juleroser-heftene som også slippes i november. 

Julerosekveld 2021

Billetter: https://linktr.ee/herborgkrakevik

25.11.21: Kirkelandet Kirke, Kristiansund med Kristiansund Symfoniorkester

26.11.21: Surnadal Kulturhus med Kristiansund Symfoniorkester

02.12.21. Lillestrøm Kultursenter med Julerosekvintetten

03.12.21: Hamar Kulturhus med Julerosekvintetten

04.12.21: Oslo Konserthus med Julerosekvintetten

05.12.21: Nøtterøy Kulturhus med Julerosekvintetten

06.12.21: Ibsenhuset, Skien med Julerosekvintetten

07.12.21: Maihaugsalen, Lillehammer med Julerosekvintetten

08.12.21: Asker Kulturhus med Julerosekvintetten

09.12.21. Kongsberg Musikkteater med Julerosekvintetten

10.12.21: Kolben Kulturhus med Julerosekvintetten

11.12.21: Grieghallen med Bergen Filharmoniske Orkester

12.12.21: Grieghallen med Bergen Filharmoniske Orkester

14.12.21: Gamlekinoen på Voss med Julerosekvintetten

15.12.21: Jondal Kyrkje med Julerosekvintetten

16.12.21: Bømlo Kulturhus med Julerosekvintetten

17.12.21: Sandnes Kulturhus med Julerosekvintetten

18.12.21: Bakkenteigen Kulturhus, Horten med Julerosekvintetten

19.12.21: Bølgen kulturhus, Larvik med Julerosekvintetten

20.12.21: Drammens Teater med Julerosekvintetten

Juleroser er et vakkert illustrert, litterært julehefte med nyskrevne bidrag fra noen av de fremste forfatterne i vår tid, satt sammen med nye og klassiske kunstverk i en fin balanse mellom det nostalgiske og det moderne. Redaktør Herborg Kråkevik fornyet sjangeren og skapte en ny æra for de litterære juleheftene da hun relanserte Juleroser i 2015. Hun vil gi folk store kunstopplevelser til jul.

For tre år siden lanserte Herborg Kråkevik Barnas Juleroser, et kvalitetsjulehefte for barn mellom 6 og 12 år. Dette er et underholdende hefte spekka med glade julefortellinger, tegneserier, dikt, sanger og ikke minst lekne og morsomme illustrasjoner signert noen av våre fremste barnebokillustratører.

Juleroser og Barnas Juleroser gis ut av Samlaget og Storyhouse Egmont.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. Grappas grunnlegger og alltid tilstedeværende direktør, Helge Westbye, mottok Musikkforleggernes Ærespris 16.06.21.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Frode Alnæs med vakker popmusikk om byen sin!23.7.2021 10:04:36 CEST | Pressemelding

I dag er Frode Alnæs ute med sin nye singel «Byen min». Låten er hentet fra hans kommende, norske soloalbum «Beste tia mi», som slippes vinteren 2022. En herlig innbundet folkelig melodi, med en hyllest til alle de flotte bygde- og bysentrene rundt om i landet - og de som bor der. Lytt til låta HER - «Uansett hva som skjer med byen du er født og oppvokst i, og selv om du for lengst har flyttet derfra, vil du elske den på godt og vondt. Dette handler om en person som har vært borte en stund, og som kommer tilbake og ser at mye er forandret. At det er mye forfall, og viktige landemerker og hus er plutselig borte og revet, og ofte erstattet av nye ting. Sentrum er utarmet, butikker legges ned og viktige sentrumsfunksjoner legges til nærmeste kjøpesenter. Men - folket er det samme! Det er det som gjør at man elsker byen sin.» - Frode Alnæs Frode Alnæs, som alltid har vært glad i folkelig og vakker popmusikk gir oss nå en smakebit på albumet som kommer. Denne låten er også slik – vakker pop

Flukten - "Velkommen håp" - singel ute i dag!18.6.2021 10:33:52 CEST | Pressemelding

Flukten skapte stor ståhei koronahøsten 2021, etter at dei hadde sin debutkonsert på Nasjonal Jazzscene. Blant anna skreiv kritikarane: «er det noen banddebuter som virkelig har satt merker i sjel og hjerte er det denne.» Bandet, beståande av dei profilerte musikarane Hanna Paulsberg, Hans Hulbækmo, Marius Klovning og Bárður Reinert Poulsen, kjem endeleg med første smakebit frå albumet som kjem i september 2021.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom