Norges Hyggeligste Håndverker

Her er de 21 finalistene til å bli Norges Hyggeligste Håndverker

Del

Fra nesten 2 000 nominasjoner til til Norges Hyggeligste Håndverker er nå 21 finalister klare for siste runde av kåringen. En tredjedel av finalistene er kvinner, og det er hele fire finalister fra Arna i Bergen.

Finalister Norges Hyggeligste Håndverker 2019
Finalister Norges Hyggeligste Håndverker 2019

– Å velge ut de 21 finalistene har vært en svært krevende oppgave. Kunder, kolleger, ansatte og sjefer har de siste månedene nominert og heiet frem tusenvis av håndverkere. Nominasjonene og engasjementet viser at det finnes utrolig mange hyggelige og dyktige fagfolk fra hele Norge, sier Roger Andersen, jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og PR- og markedsdirektør i Renault Norge.

Løfter frem 

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er tredje gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt. 

– Å skille de aller hyggeligste fra de aller-aller hyggeligste er ikke lett. Nominasjonene har kommet fra hele landet, fra alle bransjer og i alle aldre. 1 835 nominasjoner har kommet inn, og over 135 354 stemmer er registrert. Men det må være noe ekstra hyggelig med håndverksmiljøet i Arna, fra denne bydelen i Bergen kommer det så mye som fire finalister, sier Andersen.

Norge vil ifølge SSB mangle 90 000 fagarbeidere i 2030. Administrerende direktør Christel Borge i Dipper, mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter, er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker. Hun mener at Norge stopper opp uten håndverkere, og at det derfor er viktig at dyktige og hyggelige håndverkere løftes fram.

– Faglig dyktighet, seriøsitet og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker. Håndverkere forteller at de jobber tett på all slags folk og at gode samarbeidsevner og dialog også er viktig for sluttresultatet. Men hvorfor er det nesten bare de dårlige håndverker-historiene vi hører? Nettopp derfor vil vi løfte frem håndverkere med glimt i øyet og som gir det lille ekstra, sier Borge.

Vinneren kåres 14. september

Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort 14. september under Boligmessen i Telenor Arena. Juryen innser at de har en vanskelig jobb foran seg:

– Det er 21 meget sterke kandidater som er i finalen, men til slutt må vi ta en avgjørelse om hvem som skal gå helt til topps. Jeg synes det er spesielt positivt at en tredjedel av finalistene er kvinner. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med en gjeng veldig hyggelige håndverkere de neste ukene, og er sikker på at vi finner en verdig vinner til slutt, sier Borge. 

Finalistene innen hver bransje:


Lærling

Didrik Berg Haltvik, Trondheim

Ingrid Bolli, Kristiansand

Olav Aakhus, Arendal

Maler

Jan Egil Andreassen, Kirkenes

Frank Nordheim, Larvik

Ine Nordahl, Oslo

Murer

Therese Anderson, Randaberg

Ole Marius Martinussen, Steinkjer 

Jostein Kronen, Arna

Snekker / tømrer

Emil Gudøy PedersenVågan

Alexander Aasen, Bergen

Vegar Salte, Lillesand

Elektriker

Kasem Youssef, Oslo

Espen Gaupås, Arna

Marit Løkhammer, Stord

Rørlegger

Camilla Cox Barfot, Fredrikstad

Frøya Kjellevold, Os

Kais Ibdah, Brandbu

Åpen kategori: andre bransjer

Jonas Andresen, låssmed, Oppegård

Rune Pedersen, forskalningsnekker, Oslo

Linn Jeanett Alexandersen, anleggsgartner, Arna

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Finalister Norges Hyggeligste Håndverker 2019
Finalister Norges Hyggeligste Håndverker 2019
Last ned bilde
Finalister Norges Hyggeligste Håndverker 2019
Finalister Norges Hyggeligste Håndverker 2019
Last ned bilde

Om Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker
Norges Hyggeligste Håndverker
Hagegata 22
0653 Oslo

http://norgeshyggeligstehåndverker.no

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Renault Norge, Byggenæringens landsforening (BNL), AF Gruppen, Hultafors, Sortimo, Oras Armatur, ELKO,Hey'di, Mesterbrevnemda, TOOLS, Jotun og Boligmessen.

Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for tredje gang, og i fjor ble tømrer Terje Gangstø fra Bergen kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

Vinneren kåres av en fagjury under Boligmessen i Telenor Arena lørdag 14. september. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, skal det i år også kåres vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.

Les mer på www.hyggeligste.no/

Følg saker fra Norges Hyggeligste Håndverker

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Hyggeligste Håndverker på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Hyggeligste Håndverker