Nord universitet

Helgelending ny leder for utviklingsprosjektet på Nesna

Del

Jan-Oddvar Sørnes er engasjert i stillingen som prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna. Sørnes, som opprinnelig er fra Brønnøysund, er professor ved Handelshøgskolen på Nord universitet. Han starter i stillingen 15. oktober.

Ny prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna, professor Jan-Oddvar Sørnes. Foto: Nord universitet
Ny prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna, professor Jan-Oddvar Sørnes. Foto: Nord universitet

- Vi er veldig godt fornøyde med å få på plass ny dyktig prosjektleder så raskt, sier rektor Hanne Solheim Hansen. Hun understreker at Sørnes, som leder av en av delprosjektene, har vært engasjert i utviklingsprosjektet helt fra starten av.

- Vi får også veldig god overlapping all den tid Siv Dagny Aasvik skal fortsette i prosjektet fram til desember som en ekstra ressurs når Sørnes overtar i midten av neste måned, sier rektor ved Nord universitet

- Engasjerer meg

- Nesna-prosjektet engasjerer meg både som helgelending og som Nord-ansatt. Jeg er glad og stolt over å få ta stafettpinnen videre i prosjektet. Fram til nå har jeg ledet delprosjektet som jobber med markedsføring og kommunikasjon rundt rekruttering av studenter og fagfolk til Nesna, sier Jan-Oddvar Sørnes på telefonen fra Colorado.

Den nye prosjektlederen har sin utdannelse fra NTNU, University of Texas at Austin, Michigan State University og University of Idaho. Han har vært professor ved Handelshøgskolen Nord i Bodø siden 2015 og har hatt flere faglige bi-stillinger i inn- utland, og var i tidsrommet 1992-2000 bl.a. i rektors stab.

Her var Sørnes blant annet leder for internasjonalt kontor, hadde oppgaver innen etter-og videreutdanning og e-læring. Sørnes satt som ansattrepresentant i styret for Universitetet i Nordland i perioden 2011-2015. Han er en aktiv forfatter, og har veiledet godt over hundre bachelor- og masteroppgaver og doktoravhandlinger.

Bredt engasjement

Jan-Oddvar har et bredt samfunnsengasjement som sprer seg ut over universitetsverden. Siden 2018 har Sørnes vært president i Norges Cykleforbund, og er med i forskjellig arbeidsgrupper innen kjønnsbalanse og like muligheter, inkludering, og bærekraft.

- Å jobbe med organisasjonsutvikling, endring, lagarbeid og idrett gir meg ekstra energi og erfaringer som er veldig nyttige å ha med i utviklingsprosjektet på Nesna.

Sørnes har god tro på at utviklingsprosjektet, som skal leveres til rektor ved Nord universitet i mai 2023, vil komme opp med interessante løsninger.

- Jeg har fulgt prosjektet helt siden oppstarten og vet at det jobbes godt i flere av delprosjektene og jeg gleder meg til å lede prosjektet som har som hovedoppgave å bidra til et bærekraftig og attraktivt studiested, sier Jan-Oddvar Sørnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ny prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna, professor Jan-Oddvar Sørnes. Foto: Nord universitet
Ny prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna, professor Jan-Oddvar Sørnes. Foto: Nord universitet
Last ned bilde

Om Nord universitet

Nord universitet
Nord universitet
Universitetsalléen 11
8026 Bodø

755 17 000https://www.nord.no

Følg pressemeldinger fra Nord universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nord universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nord universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom