Høgskulen i Volda

Helga Synnevåg Løvoll vant FoU-prisen 2022

Del

Forskingsdagane 2022 ved Høgskulen i Volda vart opna fredag med utdeling av FoU-pris til professor Helga Synnevåg Løvoll.

Under Forskingsdagane 23.september - 1.oktober 2022 kan du mellom anna få med deg Livet i havet-arrangement ved Runde Miljøsenter, biletforedrag om Shetlandsfararar i Fosnavåg, filmvising ved Hjørundfjord Filmteater på Sæbø og boklansering og omvising på Bjørkedalen.

Det er stikkord for berre nokre av dei over 20 arrangementa under Forskingsdagane ved Høgskulen i Volda (HVO) i år. Den offisielle opninga av Forskingsdagane fann stad fredag 23. september i biblioteket med utdeling av FoU-prisen ved HVO for 2022 til professor Helga Synnevåg Løvoll.

Sjå programmet for Forskingsdagane her.

Viktig i utviklinga av forsking

Målet med FoU-prisen er å rette merksemda mot FoU-arbeid gjennom å synleggjere og heidre framifrå innsats.

I tildelinga la høgskulestyret mellom anna vekt på at Helga Synnevåg Løvoll har vore tilsett i mange år ved Avdeling for kulturfag og har gjennom desse åra bidrege til å løfte denne avdelinga innan FoU-området. Løvoll disputerte i 2016 ved Universitetet i Bergen, og har særleg dei siste åra hatt ei fin utvikling innan forskingsverksemda si. Løvoll fekk godkjend opprykk til professor i mars 2022. 

Løvoll har mellom anna teke på seg doktorgradsrettleiing for doktorgradsstipendiatar ved Avdeling for kulturfag, ho har bidrege til søknadsskrivinga for andre stipendiatar ved Avdeling for kulturfag, og ho er ansvarleg for forskingsdelen av prosjektet «Future skills» i høgskulen sin Utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Høgskulen i Volda

Høgskulen i Volda
Høgskulen i Volda
Postboks 500
6101 Volda

7007 5000https://www.hivolda.no/

Midt imellom fjord og fjell finn du studiebygda Volda. Med sine 4600 studentar og 350 tilsette er Høgskulen i Volda blant dei største utdanningsinstitusjonane mellom Bergen og Trondheim. Volda er kjent for aktive studentar, og høgskulen tilbyr nokre av landets leiande medieutdanningar og tradisjonsrike lærarutdanningar.

Følg pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskulen i Volda på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom