Sony Music Norway

HAYES teamer opp med dePresno

Del

HAYES har med seg dePresno på sin nyeste single "When It Comes To Love". En dansbar låt om at det ikke finnes noen fasit for kjærlighet.

HAYES x dePresno artwork When It Comes To Love
HAYES x dePresno artwork When It Comes To Love

When it comes to love There’s no right or wrong When it comes to love It’s out of our control

Det finnes ingen fasit når det kommer til kjærlighet. Det eneste som er helt sikkert er at det kan gå veldig bra. Eller veldig galt. Og at det, stort sett alltid, er verdt å ta sjansen!
En annen sannhet er at ingen har kontroll over når og hvem Amors piler treffer. 
Hadde man kunnet bestemme hvem man elsket så hadde nok livet vært enklere, men ganske sikkert også mindre spennende.

"Eg er en firm believer, som det så fint heter, i at uansett kor til helvete det kan gå så e det så jævlig verdt det. Man lærer så mye om seg selv, andre og om livet generelt av å tørre å vise kjærlighet. Ikke bare i et forhold, men til alle rundt deg" forteller Bjarte. 
Thomas istemmer "Det er så mye som kan gå galt, og det kan gjøre helt sjukt vondt. Men det føles så nytt, spennende og bra at det er verdt risikoen. Alltid."

I februar i fjor var det skrivecamp på Røverstaden, og på et bittelite rom var det fem stykker. To svensker, Samuel Kvist og Timoty Caifeldt aka produsentduoen Sam Crow, den svensk-norske artisten og låtskriveren Matilda Gressberg, Bergenseren Bjarte Depresno Borthen og Askerbøringen Thomas Hayes. Det var, ifølge alle, en veldig behagelig session. 
"Det var så bra. Fin flyt fra start og utrolig talentfulle folk. Og Bjarte er ikke bare veldig flink, men han har så bra humor og energi." forteller Thomas "Jeg koste meg, lærte masse og fikk et skikkelig kick av å kjenne at jeg er enda nærmere drømmesoundet mitt." 
"Vi laget faktisk to låter den dagen, og på begge låtene fikk eg det kicket, den høyen, den gleden som gjør at eg gidder å gjøre dette hver dag! Man vet aldri sikkert, men låten kom lett. Noen ganger er det en kamp for å i det hele tatt skrive et vers, men dette klaffet og det gikk litt av seg selv"
 sier Bjarte.
Den ferdige produksjonen har Thomas gjort i samarbeid med Christian Sol, og strykerne du hører er live.

Låten har et budskap om kjærlighet, og viktigheten av å ha et åpent sinn i tillegg til et åpent hjerte.
Og det er en gledefylt og dansbar låt. "Jeg ville ha masse energi, uten at det ble masete." forklarer Thomas "Selv om kjærlighet kan være masete til tider, men hva er vel livet uten en dæsj frustrasjon, smerte og lidelse?" 
Lidelse ja, ble det noe av det Bjarte?
"Der e køddent lyst å synge for meg" ler Bjarte, som nok er mer kjent for sin dype røst enn for falsetten"Men synes eg gjør en overraskende god figur, om eg må si det selv". 
"Absolutt" istemmer Thomas "Jeg kan ikke synge verken høyt eller lavt, så jeg er bare imponert! Og helt fra demostadiet så har vokalen til Bjarte vært perfekt!"
Låten var ikke inspirert av noe politisk agenda, men kan gjerne tolkes sånn.
For kjærlighet er kjærlighet. 
"Noen vil kanskje si at det finnes rett og galt også i kjærlighet, men dem om det. Låten er ikke laget for å være et anthem for en bestemt type kjærlighet, men for all kjærlighet." sier Bjarte og Thomas fortsetter"Det går ikke an å fremprovosere, eller skru av, følelser. Vi må slutte å dømme andre for hva de føler, og for hvem. Vi er alle forskjellige og det er noe vi må bli bedre på å akseptere."
Nettopp! 
"Kjærlighetsjungelen er vanskelig nok å navigere i om man ikke skal begynne å ta hensyn til hva andre synes og mener om ditt kjærlighetsliv." konkluderer Bjarte.

Og ellers i livet? Hvor er det de føler seg mest komfortable med å droppe fasiten?
"When it comes to FIFA" ler Thomas, mens Bjarte ivrig oppfordrer til kulinarisk revolusjon. "Fuck oppskrifter, det er mye gøyere å lage mat uten".
"Kanskje bor det en liten anarkist inni meg som av og til presser seg fram til overflaten. ALT E BEDRE UTEN REGLER!"

Og hva med hverdagslivet i Coronaens tid? 
"Mitt liv er tilnærmet det samme, bare med litt høyere forbruk av håndsåpe. Eg bruker så mye tid som overhodet mulig på ny musikk, ferdigstilling av gammel musikk og til å dagdrømme om å fremføre musikk igjen." 
"For min del har mye gått i en fin retning." sier Thomas litt overraskende. "Det som skjer i verden er veldig trist og det er vanskelig å ta det inn over seg. Men personlig har jeg fått en sårt tiltrengt reboot, og jeg fokuserer mer på å være kreativ og å ta vare på meg selv. Så sånn sett er endringene positive".

Det blir spennende å se om noen av endringene blir permanente. 
"Eg håper folk har lært seg å stille spørsmål ved gitte sannheter. Fokuserer mer på gjenbruk og nestekjærlighet. Og litt god, gammeldags YOLO." sier Bjarte og Thomas er enig "Samfunnet vi lever i er som et tog uten bremser, det bare drønner videre. Nå måtte vi faktisk stoppe litt opp, og forhåpentlig blir vi bedre til å sette pris på det vi har og ikke være så utålmodige og grådige."

De har fått tid til å gjøre litt annet enn å jobbe med musikk. 
"Det e digg å se masse TV uten å få dårlig samvittighet" innrømmer Bjarte. 
Thomas på sin side har fokusert på mat og spill "FIFA er en livredder. De beste kveldene er god mat og vin, og Fifa." 
Er det sånn utgivelsen skal feires? 
"Eg feirer enhver release som det er 17. mai, med en hel del god norsk hardangersider og noen gode venner. Gjerne cybervenner." 
"Jeg satser på grillmat, øl og noen nerver." svarer Thomas "Dette er første låt hvor jeg har vært med helt fra idéstadiet, og ikke begynt å jobbe på en eksisterende skisse, så den betyr ekstra mye for meg. Dette blir spennende!"

Man kan ikke tvinge fram følelser eller se inn i fremtiden. Så når det kommer til kjærlighet og Corona må vi bare være tålmodige. 
I mellomtiden kan vi fokusere på det vi kan kontrollere. 
Som hvordan vi disponerer dagene våre og hvordan vi dømmer oss selv og andre. 
Og vi kan lytte til musikk som får oss til å føle oss bedre.

"When It Comes To Love" er en sånn låt, og den er ute fredag 22. mai

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

HAYES x dePresno artwork When It Comes To Love
HAYES x dePresno artwork When It Comes To Love
Last ned bilde
HAYES farger (c) Truls Qvale
HAYES farger (c) Truls Qvale
Last ned bilde
HAYES sort/hvitt (c) Truls Qvale
HAYES sort/hvitt (c) Truls Qvale
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Skinny Days gir oss ny favoritt låt til morgenkaffen19.11.2020 11:00:00 CETPressemelding

Skinny Days og CLMD sin glade «Voices In My Head» har nylig nådd 3 millioner streams og vært en gjenganger på treningsspillelister i flere land siden slippet i september. Nå stripper de den ned i en akustisk versjon fremført av Cate Downey, venninne og låtskriver fra Colorado samt student ved LIMPI. Låten i sin helhet er produsert av Skinny Days. Teksten blir løftet frem på en helt ny måte ved hjelp av den råe og ærlige stemmen til Cate og sammen inviterer dem lytterne til å utforske en mer melankolsk side av musikken. Denne akustiske versjonen er perfekt til de mørke vinterdagene vi har i vente. På spørsmålet hvorfor de ønsket å lage en akustisk versjon svarer gutta: «For å vise frem en side av sangen mange kanskje ikke visste om, og for å gi verden en herlig pustepause og behagelig bakgrunnsmusikk til kaffekoppen man drikker mens det fortsatt er mørkt ute på morgenen». I tråd med originalversjonen er kunstverket på artwork malt av den nihilistiske kunstneren Thea Klingvall. «Voices I

Unge Ferrari blir til Stig Brenner og slipper «Lukten Av Høst»11.11.2020 00:01:00 CETPressemelding

Ideen til denne låten ble født en grå septembernatt i fjor, på en hytte ved havet på Sørlandet. Vi fanget en spesiell stemning, og fundamentet ble lagt. Mange dyktige venner hjalp meg underveis og ett år senere er den klar for dere. «Under paraplyen kledd i Goretex Øynene røde og blanke Jeg kjenner lukten av høst» Dette er første smakebit av Stig Brenner. Velkommen. Hør «Lukten Av Høst» her.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom