Dyrevernalliansen

Havbruksstrategien glemmer fiskevelferd

Del

Dyrevernalliansen kritiserer regjeringen for manglende handlekraft i forhold til de store utfordringene med dårlig dyrevelferd i fiskeoppdrettet.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) la i dag frem ny havbruksstrategi. Dyrevernalliansen reagerer sterkt på at strategien mangler handlekraft i forhold til fiskevelferd.

– Dyrevelferd må innføres som indikator i trafikklysordningen, slik at fiskeoppdrettsanleggene bare får lov til å øke produksjonen hvis grunnleggende hensyn til fiskevelferden ivaretas, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Kleveland poengterer at dødeligheten for laks i både sjøfasen og settefiskfasen er svært høy, og viser til at Veterinærinstiuttet i Fiskehelserapporten anslår 50 millioner døde fisk i norske oppdrettsanlegg i 2020 bare i sjøfasen, og i tillegg dør et tilsvarende antall i hver av kategoriene settefisk og rensefisk.

Dyrevernalliansen etterlyser også oppdatering av tiltakene mot lakselus.

– Avlusing ved hjelp av lakselus og termisk avlusing er dyremishandling av verste sort og må forbys, sier Kleveland.

Hun betegner havbruksstrategien som "bare tåkeprat om dyrevelferd". 

KONTAKTINFO

Kommunikasjonsleder Live Kleveland, mob 90 68 57 38

Bilde (krediteres Ihne Pedersen/Dyrevernalliansen, kan brukes fritt):

Live Kleveland, portrett: https://www.flickr.com/photos/dyrevern/50623405318/ 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, fiskeoppdrett, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom