Virke

Hard matkonkurranse dempet prisveksten i 2019

Del

Ferske tall fra SSB viser matvareprisene gikk ned med 1,9 prosent fra november til desember 2019. De siste 12 månedene har konsumprisindeksen (KPI) økt med 1,4 prosent. På samme tid har matvareprisene gått ned med 0,4 prosent, og dermed bidratt til å dempe prisveksten i Norge.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

Matvareprisene gikk ned med 1,9 prosent fra november til desember.

− Matvareprisene går typisk ned inn mot høytider som julen, da butikkene konkurrerer hardt på typiske julevarer. Dette er det 11 året på rad hvor matvareprisene går ned i desember, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Fra desember 2018 til desember 2019 gikk matvareprisene ned med 0,4 prosent.

− Matvareprisene gikk ned i syv av fjorårets måneder. Dette viser at konkurransen i dagligvaremarkedet er svært hard, sier Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 22 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom