Den Norske Opera & Ballett

Hans og Grete blir grøsser i Operaen

Del

Hans og Grete er verdens mest populære opera for barn. Når Alexander Mørk-Eidem setter den i scene, blir den en mørk og morsom versjon av det klassiske eventyret – med premiere fredag 22. november.

Scenebilde fra Hans og Grete i Operaen. Foto: Christian Friedländer
Scenebilde fra Hans og Grete i Operaen. Foto: Christian Friedländer

I brødrene Grimms eventyr blir Hans og Grete blir sendt ut i skogen for å finne mat. På Hovedscenen i Operaen finner de en godterihimmel og et barneparadis, men også en merkelig mann med en sprøyte …

– Jeg vil gjerne skremme barnefamiliene litt. Eventyr er en måte å snakke om virkeligheten på, gjennom et filter. For de fleste av oss er den største frykten at noen skal ta barna våre. Og jeg synes vi skal og bør leke med det vi er mest redd for.    

Det sier regissør Alexander Mørk-Eidem, som er kjent for sitt arbeid med å skape samfunnsaktuelle fulltreffere av klassikere, enten det er Peer Gynt i Skavlans TV-studio, Kiplings Jungelboken i en storby og Mozarts Tryllefløyten på en fremmed planet. I hans nye versjon av Humperdincks opera fra 1893, er heksa med kroknese erstattet med en freak som elsker barn og som lokker med radiobiler, pariserhjul og sukkerspinn. Sammen med scenograf Christian Friedländer, kostymedesigner Jenny Ljungberg og lysdesigner Ellen Ruge, har han igjen skapt en merkelig, men vakker verden, som vi inviteres inn i.

På scenen står Denise Beck som Grete og Adrian Angelico som Hans. Kontratenor David Hansen er den skumle og spjåkete Rossini Wildenway. Faren synges av Johannes Weisser og rollen som barnas mor deles av Tone Kummervold og Eli Kristin Hanssveen. Barna Wildenway allerede har fanget, er det Barnekoret som gir liv til. I orkestergraven spiller Operaorkestret under dirigent Dmitri Jurowski.

Forestillingen passer for barn fra skolealder.

Hovedprøve tirsdag 19. november kl 12.00, generalprøve onsdag 20. november kl 18.00, premiere fredag 22. november kl 18.00.

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt
Kommunikasjonssjef Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Scenebilde fra Hans og Grete i Operaen. Foto: Christian Friedländer
Scenebilde fra Hans og Grete i Operaen. Foto: Christian Friedländer
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom