UiO - Det medisinske fakultet

Hanne Flinstad Harbo ny dekan ved Medisinsk fakultet fra 2023

Del

Hanne Flinstad Harbo vant valget om dekanstillingen med 53% av stemmene. Hun blir første kvinnelige dekan ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Valgstyret ved Det medisinske fakultet har nå talt opp stemmene fra Dekanvalget. Det var god oppslutning om valget. 736 av 1456 ansatte med stemmerett har stemt (50%). I tillegg stemte 577 studenter (26%).

Hanne Flinstad Harbo fikk 321 stemmer fra fakultetets ansatte (44%) og 458 stemmer fra studentene (80%). Totalt utgjorde dette 53% av stemmene.

Jens Petter Berg fikk 408 stemmer fra fakultetets ansatte (56%) og 105 stemmer fra studentene (19%). Totalt utgjorde dette 47% av stemmene.

Hanne Flinstad Harbo takker for tilliten det er å bli valgt til fakultetets nye dekan. Hun takker også teamet sitt for godt samarbeid, alle som har kommet med innspill til valgprogrammet, og som har deltatt i diskusjonene. – Jeg ser fremt til å samarbeide med alle i tiden som kommer, sier en fornøyd valgvinner!

Se valgprogrammet til den nye dekanen

Jens Petter Berg gratulerer Hanne Flinstad Harbo med valget. – Det er et historisk valg som den første kvinnelige dekanen ved fakultetet. Hanne og teamet hennes ønskes lykke til med det viktige arbeidet med å lede fakultetet de neste fire årene fra 2023, sier han. – Samtidig vil jeg takke for all støtte som jeg har fått i forbindelse med valgkampen og beklager samtidig overfor dem som heiet på meg at teamet mitt og jeg ikke lykkes med å bli valgt, fortsetter Jens Petter Berg.

Nøkkelord

Kontakter

Silje Marie Kile RosselandKommunikasjonsrådgiver ved MED-fakultetet. Informasjon om fakultetet. Intern- og organisasjonskommunikasjon.

+47 22 84 53 02 / +47 454 50 053

siljer@medisin.uio.no

Om UiO - Det medisinske fakultet

UiO - Det medisinske fakultet
UiO - Det medisinske fakultet
Klaus Torgårds vei 3
0372 Oslo

22 84 53 00http://www.med.uio.no

Det medisinske fakultet ble grunnlagt i 1814. Vi er landets eldste medisinske fakultet. Fakultetets undervisning og forskning spenner fra basale biomedisinske fag via kliniske fag til helsefag med en tydelig internasjonal profil. Fakultetet har høy aktivitet innen formidlingsvirksomhet og innovasjon.

Les mer om fakultetet

Følg pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det medisinske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

ASCERTAIN: Nytt Horisont Europa-prosjekt vil forbedre tilgjengelighet og bærekraft ved innføring av innovative helseteknologier28.11.2022 16:00:00 CET | Pressemelding

Rotterdam og Oslo, 28.11.2022 Å innføre kostbare, innovative helseteknologier er utfordrende for europeiske helsesystemer, og krever utvikling av modeller som sikrer en bærekraftig balanse mellom tilgang til kostnadseffektive teknologier, behov for å stimulere innovasjon og entreprenørskap, samt vurdering av de miljømessige konsekvensene. I forskningsprosjektet ASCERTAIN (Affordability and Sustainability improvements through new pricing, Cost-Effectiveness and ReimbursemenT models to Appraise iNnovative health technologies) vil en europeisk gruppe utvikle modeller som tar hensyn til disse perspektivene. – Vårt oppdrag er å gjøre kostbare medisiner og teknologier mer tilgjengelige i Europa. ASCERTAIN gir oss muligheten til å jobbe mot dette målet, sier Carin Uyl-de Groot, professor ved Erasmus School of Health Policy & Management, og prosjektkoordinator for ASCERTAIN. Modellene vil bli utviklet, testet og validert for tre bruksområder: Presisjonsmedisin innen kreft, celle- og genterapi,

Selvmord med illegale rusmidler etter kontakt med spesialisthelsetjenester for psykisk helse og rus30.8.2022 14:20:42 CEST | Pressemelding

31. august er Verdens overdosedag, og i den anledning lanserer Nasjonalt kartleggingssystem for selvmord i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling rapporten "Selvmord med illegale rusmidler etter kontakt med spesialisthelsetjenester for psykisk helse og rus". Denne tematiske rapporten omhandler selvmord med illegale rusmidler blant personer som har vært i kontakt med spesialisthelsetjenester for psykisk helse og rus det siste året før de døde.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom