Virke

Handelsvinnerne er kåret

Del

Under Virkes Handelskonferanse ble Vinmonopolet kåret til vinner av Handelsprisen 2019, Karl Munthe-Kaas fra Kolonial.no og Stine Trygg-Hauger fra Clas Ohlson ble årets retailledere, Marte Jensrud fra Zizzi vant årets butikksjef og Suser i sivet ble årets butikk i tekstilbransjen!

Årets butikk: Ove Hansrud fra Tekstilforum og prisvinner Siv Helen Grødem.
Årets butikk: Ove Hansrud fra Tekstilforum og prisvinner Siv Helen Grødem.

Vinmonopolet vinner Handelsprisen 2019

Vinmonopolet vant i dag Handelsprisen, på grunn av en solid satsing på kundeservice, faghandel og samfunnsansvar.

Vinmonopolet vant prisen i tøff konkurranse med Kiwi og Jollyroom.

− Vinmonopolet har lykkes med en velutviklet kanalstrategi med et tett samspill mellom kjedens fysisk butikker, netthandel, app og kundesenter. Det har gjort de til en av Norges best likte bedrifter blant norske forbrukere, uansett bransje, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for handel i Virke.

Nominasjonene og kåringen bygger på en totalvurdering av handelen. Særlig viktig er krav til vekst i omsetningen i kombinasjon med lønnsomhet over tid. I tillegg er det lagt vekt på virksomhetenes omdømme og deres evne til å vise vei i bransjen. Handelskonsepter med en omsetning under 50 millioner kroner og/eller mindre enn tre års drift, er ikke med i vurderingen.

Juryen for Handelsprisen 2019 har bestått av Erik Fagerlid, Frode Finsrud fra Cappa, Grete Lekven fra DNB, Anders Askevold fra GS1 og Ole Martin Evensmo fra Sannsyn.

 

Karl Munthe-Kaas og Stine Trygg-Hauger er årets retailledere

Karl Munthe-Kaas fra Kolonial.no og Stine Trygg-Hauger fra Clas Ohlson ble i dag tildelt prisen som Årets Retailleder under Virkes Handelskonferanse.

− Dette er utrolig gøy! Denne prisen er takket være at vi i Clas Ohlson har så mange fantastiske medarbeidere som hver dag jobber for å forenkle hverdagen for kundene våre. I Clas Ohlson tror vi at den som kommer nærmest kunden vinner, sier Stine Trygg-Hauger, Norgessjef i Clas Ohlson.

− Tusen takk! Alle våre fantastisk dyktige medarbeidere i Kolonial.no jobber hver dag med å gjøre kjøpsopplevelsen enklere, bedre og tilpasset kundene våre. Det gjør meg stolt, sier Karl Munthe-Kaas, administrerende direktør i Kolonial.no. 

Juryen klarte ikke å skille mellom Munthe-Kaas og Trygg-Hauger, dermed deler de årets pris.

− Karl Munthe-Kaas utfordrer det etablerte og bygger nye handlemønstre og kanaler i et knalltøft marked. Stine Trygg-Hauger har i mange år vært med å snu og tilpasse Clas Ohlson fra en tradisjonell kjede til en moderne retail-virksomhet med et godt grep om markedet. Derfor er begge tildelt prisen, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for handel i Virke.

Evnen til innovasjon hos begge kandidatene har vært avgjørende i juryens begrunnelse.

Juryen for Årets Retailleder har bestått av Erik Fagerlid, Frode Finsrud fra Cappa, Grete Lekven fra DNB, Anders Askevold fra GS1 og Ole Martin Evensmo fra Sannsyn.

Marte Jensrud er årets butikksjef

Marte Jensrud, butikksjef hos Zizzi på Hamar ble i dag kåret til Årets Butikksjef under Handelskonferansen 2019.

– Marte Jensrud tar kunden på det største alvor. Hun nyter stor tillit blant sine ansatte og gjør det spennende og interessant for dem å være på jobb. Jensrud omtaler seg selv som leder – ikke som sjef. Det er ikke bare kundebehandlingen- men menneskebehandlingen som står i fokus hos Jensrud, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for handel i Virke.

I juryens begrunnelse kommer det frem at Jensrud kan vise til svært høy lønnsomhet med 46 måneder sammenhengende vekst i en tøff bransje. Ryktet om en fantastisk butikksjef når fram til kunder langt unna det naturlige geografiske nedslagsfeltet til butikken.

– Butikksjefen spiller en unik og særs viktig rolle i den daglige butikkdriften, og gjør en betydelig innsats hver dag for virksomheten. Prisen hedrer og løfte frem butikksjefenes innsats, sier Andersen.

Marte Jensrud vant prisen i sterk konkurranse med 46 kandidater. I siste runde slo hun ut Erik Staveli fra Maxbo Asker og Christoffer Balchen fra Kiwi Nardobakken i Trondheim.

Prisutdelingen et samarbeid mellom Virke, rekrutteringsselskapet Impact, Markedsinfo og Retailmagasinet. Juryen har bestått av Arvid Brandmo fra Impact, Tim Rosenvinge fra Impact, Rune Stenberg fra Markedsinfo, Thomas Gudbjerg fra Color Line, Line Beate Jebsen fra Meny og Norgesgruppen, Terje Gulbrandsen fra Citycon og Nils Vanebo fra Retailmagasinet. 

Suser i sivet er årets butikk

Suser i sivet ved Siv Helen Grødem ble tildelt prisen årets butikk i tekstilbransjen under Handelskonferansen 2019. 

Siv Helen Grødem ble tildelt prisen etter sitt foredrag under Handelskonferansen.

– Prisen er et resultat av hardt og planmessig arbeid gjennom mange år, en vilje til å satse og våge å prøve ut nye ting, samt ypperlig markedsføring i sosiale medier, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for handel i Virke. 

Prisen er et samarbeid mellom Virke og Tekstilforum. Juryen for årets butikk i tekstilbransjen har vært Jostein Gjengstø, Bror W. Stende fra Virke og Øistein Gulbrandsen i samarbeid med Ove Hansrud i Tekstilforum. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Årets butikk: Ove Hansrud fra Tekstilforum og prisvinner Siv Helen Grødem.
Årets butikk: Ove Hansrud fra Tekstilforum og prisvinner Siv Helen Grødem.
Last ned bilde
Årets butikksjef: Marte Jensrud og Harald Jachwitz Andersen fra Virke.
Årets butikksjef: Marte Jensrud og Harald Jachwitz Andersen fra Virke.
Last ned bilde
Årets retailledere: Karl Munthe-Kaas, Stine Trygg-Hauger og Grete Lekven fra DNB.
Årets retailledere: Karl Munthe-Kaas, Stine Trygg-Hauger og Grete Lekven fra DNB.
Last ned bilde
Handelsprisen: Elisabeth Hunter fra Vinmonopolet og Grete Lekven fra DNB.
Handelsprisen: Elisabeth Hunter fra Vinmonopolet og Grete Lekven fra DNB.
Last ned bilde
Harald Jachwitz Andersen, direktør for handel i Virke.
Harald Jachwitz Andersen, direktør for handel i Virke.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handel- og tjenestenæringene i Norge, og representerer nesten 22 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Virke Handel samler norsk handel, og organiserer 14 600 virksomheter innen alt fra faghandel og dagligvare til rene netthandelsaktører.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom