Olav Thon Eiendomsselskap

Halvårsrapport 2015: Olav Thon Eiendomsselskap hadde 2,5 milliarder i resultat før skatter

Del

Olav Thon Eiendomsselskap hadde et solid resultat i første halvår, på tross av lavere vekst i norsk økonomi. Konsernets resultat for første halvår økte til 2,55 milliarder kroner, godt hjulpet av verdiøkninger på konsernets eiendomsportefølje og renteavtaler på 1,9 milliarder kroner. Resultatet før verdiendringer økte med 7 prosent til 685 millioner kroner.

Norges ledende kjøpesenteraktør
Olav Thon Eiendomsselskap har i dag 96 kjøpesentre i eie og forvaltning . Markedsposisjonen er svært solid og i porteføljen inngår 6 av Norges største kjøpesenter  første halvår 2015. Butikkomsetningen i konsernets norske sentre, var i første halvår nesten 20 milliarder kroner.

Økte leieinntekter i eiendomsporteføljen
Leieinntektene i første halvår økte med 13 prosent fra i fjor, både som følge av nye eiendommer og ferdigstilte eiendomsprosjekter.

- Oljeprisfallet påvirker oss i beskjeden grad og første halvår preges av en god omsetningsvekst på kjøpesentrene og i konsernets leieinntekter. I forhold til første halvår i fjor har vi hatt en rentenedgang på 0,7 prosent poeng som også bidrar til resultatveksten, sier konserndirektør finans Arne B. Sperre.

Les hele kvartalsrapporten her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Halvårsrapport Hausmannskvartalene
Halvårsrapport Hausmannskvartalene
Last ned bilde
Halvårsrapport Amfi
Halvårsrapport Amfi
Last ned bilde
Halvårsrapport kjøpesenter
Halvårsrapport kjøpesenter
Last ned bilde
Halvårsrapport tema bilde
Halvårsrapport tema bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og selskapets aksjer ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.215 millioner kroner ved inngangen til 2020. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 17,9 milliarder kroner.

Følg saker fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Olav Thon Eiendomsselskap

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom