Scenekvelder AS

Haddy Njie får en av hovedrollene i Matilda-musikalen

Del

Scenekvelder AS setter opp Matilda-musikalen på Folketeateret høsten 2022. - Jeg ser skikkelig frem til å gjenskape historien om Matilda. Jeg har, som mange andre, blitt kjent med Matilda via romanen til Roald Dahl, noe som gjør det desto mer spennende å kunne fortelle historien ved hjelp av musikk, dans og teater, sier Haddy Njie.

Njie skal spille rollen som bibliotekaren «Mrs Phelps» i musikalen.

-          For meg er historien om Matilda blant annet en påminnelse om hvor viktig bibliotekene er for å oppdage og utforske bøkenes verden. Særlig for en som Matilda, som vokser opp uten tilgang til bøker hjemme og er sulteforet på ny kunnskap og nye opplevelser. Selv elsker jeg biblioteket og låner bøker hver eneste måned.

Njie forteller at Roald Dahls bøker, og ikke minst Matilda, har vært en storfavoritt hjemme.

-          Bøkene til Roald Dahl er veldig spennende å lese sammen og gode å lese høyt. Både datteren min og jeg er glad i skikkelig fandenivoldske og mørke barnebøker.

Njie er for mange mest kjent som NRK-programleder for en rekke ulike TV-programmer, men hun har også bakgrunn som blant annet barnebokforfatter, skuespiller og soloartist. I 2017 og 2018 spilte hun også i suksessoppsetningen Les Misérables på Folketeateret.

-          Vi er veldig glade og stolte over å kunne presentere Haddy Njie som skuespiller i den prisbelønnede West End-suksessen Matilda the Musical, som nå spilles for første gang på en norsk scene, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder, som setter opp musikalen på Folketeateret.

 Premieren på Matilda på Folketeateret i Oslo blir 9. september 2022.

 Ordinært billettsalg er i gang, og du kan skaffe deg billetter på Folketeateret.no.

-          Forestillingen er underholdende for alle aldre. Voksne som barn vil bli la seg begeistre av historien om jenta med en fortryllende fantasi, sier Jæger.

Musikalen forteller den rørende, fantasifulle og sterke historien om Matilda, en helt spesiell liten jente med en levende fantasi og et skarpt sinn, som tør å ta et standpunkt og endre sin egen skjebne.

 Musikalen har mottatt 99 internasjonale priser over hele verden, inkludert 24 priser for beste musikal og 7 Tony Awards.

 Musikalen er en av de mestselgende musikalene på West End og på Broadway for tiden, en suksess uten sidestykke.

Bilder

Om Scenekvelder AS

Scenekvelder AS
Scenekvelder AS
STORGATA 21
0184 Oslo

http://www.scenekvelder.no

Det er Scenekvelder som fyller Folketeateret med innhold. Scenekvelder er produksjonsselskapet som står bak de norske oppsetningene av internasjonale stjernemusikaler som Mary Poppins, Singin in the Rain, Les Misérables og The Phantom of the Opera.

Følg pressemeldinger fra Scenekvelder AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scenekvelder AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scenekvelder AS

Kulturlivet demonstrerer foran Stortinget18.1.2022 13:18:38 CET | Pressemelding

Kulturlivet demonstrer mot uforholdsmessige og urimelige koronatiltak. Onsdag 19. januar, kl 12:00 samles hele Norges kulturliv til demonstrasjon foran Stortinget. Kulturlivet krever at dagens antallsbegrensning opphører, og at kompensasjonsordningen endres slik at den faktisk kompenserer for tapte inntekter. – Nå er det på høy tid at vi lager ordninger som ivaretar aktivitet og får hjulene som stanset brått og unødvendig over natten i desember i gang igjen. Ellers vil det medføre en ubotelig skade på kultursektoren på både kort og lengre sikt, sier Karianne Jæger, produsent i Scenekvelder.