Norges Triatlonforbund

Gustav Iden tilbake i verdensserien i triatlon!

Del

Gustav Iden som er dobbelt verdensmester på Ironman 70.3, er lørdag tilbake på startstreken i Leeds i verdensserien (WTCS) i triatlon. Det er også Lotte Miller som årsdebuterer i Leeds, etter at hun avsluttet fjoråret med en seier i Portugal. De to OL-utøverne fra Tokyo lover å kjøre hardt helt fra starten!

Vetle Bergsvik Thorn under konkurransen i Arzachena, Italia tidligere i år. Foto: World Triathlon.
Vetle Bergsvik Thorn under konkurransen i Arzachena, Italia tidligere i år. Foto: World Triathlon.

Verdensmester

Det er fire norske utøvere på startstreken lørdag når de individuelle konkurransene blir kjørt. Gustav Iden er blant de beste utøverne i verden, men har siden i fjor høst trent for mellom- og langdistanse trialon. 

- Når distansene blir kortere, blir intensiteten enda høyere, forteller sportssjef Arild Tveiten. – Vi får se hvordan han klarer omstillingen til olympisk distanse på lørdag. 

Iden er i god form, så forvetningen er at han vil være med helt i toppen. 

Flere utøvere som hevder seg.

- Etter en fantastisk sesong i fjor så har vi ikke helt innfridd resultatmessig så langt i år, men det er vi helt rolig på, sier Tveiten.

 – Vi er trygge på at opplegget vårt fungerer og at vi vil få flere utøvere helt opp i toppen når alt stemmer. 

Det er små marginer i triatlon og mye som må klaffe når det er tre øvelser som skal gjennomføres etter hverandre. 

Viktig å være skadefri

Vi var heldig i fjor som i stor grad klarte å unngå skader og sykdom. Dessverre gikk det ikke så bra for Casper Stornes for et par uker siden i Arzachena da han krasjet på sykkel og ble stygt skadet. Resultatet ble en brukket arm, oppskrapte sår over hele kroppen og en liten skade på den ene lungen. 

– Det går bra med Stornes nå, melder Tveiten, men det blir en lengre periode uten konkurranse for hans del.

Kvalifisering

- Vi stiller selvfølgelig alltid på startstreken for å vinne, men like viktig vil det nå være å sanke poeng for å kvalifisere utøverne til OL, forklarer Tveiten.  

- Det er kun 2 år til OL i Paris, og vi ønsker å stille med 4 utøvere på de individuelle konkurransene, og et miksstafettlag.

Solveig Natvik Løvseth og Vetle Bergsvik Thorn er de to utøverne på landslaget som har kjørt flest konkurranser hittil i år, og har som mål å komme til OL i Paris.

Miksstafett

På søndag kjøres miksstafett med to damer og to menn. Konkurranseformen er med kortere løyper og alle utøverne kjører alle tre øvelsene før de veksler mann, dame, mann, dame. En veldig publikumsvennlig konkurranse med masse action.  

- Det er en stund siden jeg har kjørt miksstafett, forteller Vetle Bergsvik Thorn, men vi har et godt lag og vi satser på å få med noen gode poeng inn i OL-kvalifiseringen! 

Opplysninger:  

Sted: Leeds

Konkurranse: WTCS – World Triathlon Championship series – verdensserien.

Tidspunkt: Lørdag 11.juni

Herrer: kl. 15.00 norsk tid.

Damer: kl. 16.45 norsk tid.

Utøvere: Gustav Iden, Lotte Miller, Solveig Natvig Løvseth, Vetle Bergsvik Thorn

Konkurranse: Miksstafett

Tidspunkt: Søndag 12.juni kl. 14.25 norsk tid.

Utøvere: Gustav Iden, Lotte Miller, Solveig Natvig Løvseth, Vetle Bergsvik Thorn

Konkurransen kan streames på www.triathlonlive.tv

Tilganger til triathlonlive.tv og mediesenter:

 

TriathlonLIVE.tv
World Triathlon is pleased to once again offer free media logins for journalists/NF media managers to watch all our races on TriathlonLIVE.tv. You should have received an email with information on how to set up your own personal login account in order to access the site for free for the season. If you did not receive this email, please email olalla.cernuda@triathlon.org.

Photo Services
World Triathlon has a team of world-class photographers to cover all of our races. We offer media with free access to all our images for news purposes, you can have access to all our photo galleries on our Media Library. If you are not registered yet or have any issues registering, please contact us and we will set you up asap. Usually, we upload hero shots of the winners a few minutes after each race and expect full galleries within 2 hours after the medal ceremonies. If you are in a hurry, contact us and we will do our best to help you.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vetle Bergsvik Thorn under konkurransen i Arzachena, Italia tidligere i år. Foto: World Triathlon.
Vetle Bergsvik Thorn under konkurransen i Arzachena, Italia tidligere i år. Foto: World Triathlon.
Last ned bilde

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom