Gunnhild Solberg Aarstad blir ny forskningssjef i Nofima

Aarstad kommer fra stillingen som Director Consumer Health Program i Orkla Care og arbeid med å vurdere nye kategorier og muligheter innen forbrukerhelse. Hun har tidligere jobbet som Research and Innovation Director i Orkla Health, og har også erfaring fra ulike områder i Orkla Foods, G.O.Johnsen AS og Nexans
– Jeg er veldig godt fornøyd med at Gunnhild blir del av Nofima. Hennes mangeårig erfaring fra ledelse av kunnskapsmedarbeidere og fra innovasjon- og forbrukerprosjekter i næringsmiddelindustrien vil forsterke vår evne til å styrke matnæringene, sier Camilla Røsjø, direktør for divisjon Mat i Nofima. Hun legger til at erfaringene fra bærekraftsarbeid innen matindustri passer som hånd i hanske med Nofimas visjon: Bærekraftig mat til alle.
Gunnhild har hovedfag (Cand. Agric) fra NMBU, samt en Master of Management fra Handelshøyskolen BI.
– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Å vite at jeg skal lede forskningen innen sensorikk, forbruker og innovasjon innen mat i Nofima er inspirerende på flere måter. Det handler om alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne, at bærekraftig mat er helt nødvendig for fremtiden og det er en mulighet til å bidra til å styrke matnæringene med forbruker i fokus, sier Gunnhild.
I tillegg til divisjon Mat, består matforskningsinstituttet Nofima også av divisjonene akvakultur og sjømat. Divisjonene jobber tett sammen slik at de forskjellige næringene kan dra nytte av den tverrfaglige kunnskapen. Instituttet har rundt 400 ansatte og avdelinger fem steder i Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Camilla RøsjøNofima
Tel:413 22 200camilla.rosjo@nofima.noBilder

Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Three months shorter production time11.12.2025 07:00:00 CET | Press release
Selective breeding is a powerful tool to enhance desirable traits in fish and livestock - a fact well established in the industry. Now Manila clam has its own dedicated breeding programme.
Tre måneder kortere produksjonstid11.12.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
At avl er et kraftfullt verktøy for å få fremgang i egenskaper man ønsker hos fisk og dyr, er kjent. Nå har teppeskjell fått sitt eget avlsprogram.
Potential for land based red algae25.11.2025 10:39:15 CET | Press release
How could Norway produce more food, utilise high nutrient levels in discharge water and create new businesses?
Potensiale for landbasert rødalge25.11.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Hvordan kan Norge produsere mer mat, rense utslippsvann og skape nye arbeidsplasser?
Norsk sjømatnæring: Nå er ringvirkningene større enn kjernevirksomheten13.11.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Ringvirkningene er nå større enn kjernevirksomheten i sjømatnæringen. Verdiskapingen i sjømatnæringens kjernevirksomhet utgjorde 69 milliarder kroner i 2024, mens ringvirkningene var nesten 70 milliarder.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
