Gunnhild Solberg Aarstad blir ny forskningssjef i Nofima
Gunnhild Solberg Aarstad er ansatt som ny forskningssjef for avdelingen Sensorikk, Forbruker og Innovasjon i Mat-divisjonen i Nofima.

Aarstad kommer fra stillingen som Director Consumer Health Program i Orkla Care og arbeid med å vurdere nye kategorier og muligheter innen forbrukerhelse. Hun har tidligere jobbet som Research and Innovation Director i Orkla Health, og har også erfaring fra ulike områder i Orkla Foods, G.O.Johnsen AS og Nexans
– Jeg er veldig godt fornøyd med at Gunnhild blir del av Nofima. Hennes mangeårig erfaring fra ledelse av kunnskapsmedarbeidere og fra innovasjon- og forbrukerprosjekter i næringsmiddelindustrien vil forsterke vår evne til å styrke matnæringene, sier Camilla Røsjø, direktør for divisjon Mat i Nofima. Hun legger til at erfaringene fra bærekraftsarbeid innen matindustri passer som hånd i hanske med Nofimas visjon: Bærekraftig mat til alle.
Gunnhild har hovedfag (Cand. Agric) fra NMBU, samt en Master of Management fra Handelshøyskolen BI.
– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Å vite at jeg skal lede forskningen innen sensorikk, forbruker og innovasjon innen mat i Nofima er inspirerende på flere måter. Det handler om alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne, at bærekraftig mat er helt nødvendig for fremtiden og det er en mulighet til å bidra til å styrke matnæringene med forbruker i fokus, sier Gunnhild.
I tillegg til divisjon Mat, består matforskningsinstituttet Nofima også av divisjonene akvakultur og sjømat. Divisjonene jobber tett sammen slik at de forskjellige næringene kan dra nytte av den tverrfaglige kunnskapen. Instituttet har rundt 400 ansatte og avdelinger fem steder i Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Camilla RøsjøNofima
Tel:413 22 200camilla.rosjo@nofima.noBilder

Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Etablerer nasjonalt nettverk for nye oppdrettsarter27.1.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
Kysten er full av lavtrofiske arter som kan utnyttes til mat, fôr og helseprodukter. Nå danner industriaktører, forskere, beslutningstakere og interesseorganisasjoner et nasjonalt nettverk som skal dele kunnskap og fremme lavtrofisk akvakultur.
Bente Torstensen blir Nofimas nye toppleder24.1.2023 10:13:36 CET | Pressemelding
Bente E. Torstensen (52) er ansatt som ny administrerende direktør i forskningsinstituttet Nofima når Øyvind Fylling-Jensen trer inn i pensjonistenes rekker til sommeren.
Riktig pakkemetode gjør at kyllingfilet holder seg lenger17.1.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
Kyllingfiletene holder seg gode lenger når de pakkes i CO₂-gass. Gassen får noen bakterier til å vokse dårligere, mens andre gir mindre vond smak og lukt.
Viktig med kunnskap om kapasitet og konkurranseforhold i kystflåten15.1.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
Fiskeflåten må være tilpasset bestandsutviklingen, oppnå en lønnsomhet som gir rimelig avkastning på kapitalen og gir en konkurransedyktig avlønning av mannskapet. Økt kunnskap om kapasitetsutviklingen i fiskeflåten er derfor viktig i myndighetenes arbeid med rammevilkår for fiskeflåte.
Investerer 90 millioner for fremtidens oppdrettsnæring12.1.2023 06:00:00 CET | Pressemelding
Onsdag åpnet Havbruksstasjonen i Tromsø et av verdens mest avanserte forskningsanlegg for landbasert fiskeoppdrett. Undervisning, utdanning og forskning får fasiliteter som fram til nå bare har vært en drøm.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom