Gunnhild Solberg Aarstad blir ny forskningssjef i Nofima

Aarstad kommer fra stillingen som Director Consumer Health Program i Orkla Care og arbeid med å vurdere nye kategorier og muligheter innen forbrukerhelse. Hun har tidligere jobbet som Research and Innovation Director i Orkla Health, og har også erfaring fra ulike områder i Orkla Foods, G.O.Johnsen AS og Nexans
– Jeg er veldig godt fornøyd med at Gunnhild blir del av Nofima. Hennes mangeårig erfaring fra ledelse av kunnskapsmedarbeidere og fra innovasjon- og forbrukerprosjekter i næringsmiddelindustrien vil forsterke vår evne til å styrke matnæringene, sier Camilla Røsjø, direktør for divisjon Mat i Nofima. Hun legger til at erfaringene fra bærekraftsarbeid innen matindustri passer som hånd i hanske med Nofimas visjon: Bærekraftig mat til alle.
Gunnhild har hovedfag (Cand. Agric) fra NMBU, samt en Master of Management fra Handelshøyskolen BI.
– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Å vite at jeg skal lede forskningen innen sensorikk, forbruker og innovasjon innen mat i Nofima er inspirerende på flere måter. Det handler om alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne, at bærekraftig mat er helt nødvendig for fremtiden og det er en mulighet til å bidra til å styrke matnæringene med forbruker i fokus, sier Gunnhild.
I tillegg til divisjon Mat, består matforskningsinstituttet Nofima også av divisjonene akvakultur og sjømat. Divisjonene jobber tett sammen slik at de forskjellige næringene kan dra nytte av den tverrfaglige kunnskapen. Instituttet har rundt 400 ansatte og avdelinger fem steder i Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Camilla RøsjøNofima
Tel:413 22 200camilla.rosjo@nofima.noBilder

Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Nofima har ansatt ny direktør i vikariat20.10.2025 14:10:59 CEST | Pressemelding
Finn A. Weltzien er tilsatt som direktør for akvadivisjonen i forskningsinstituttet Nofima, i et vikariat fra 1. november til sommeren 2026.
Researched what temperature does to salmon health and development16.10.2025 12:35:40 CEST | Press release
In a scientific trial, Atlantic salmon reared at different temperatures developed as expected — until transferred to sea water, when one group surprised the scientists from Nofima.
Undersøkte temperaturens påvirkning på laks16.10.2025 12:35:25 CEST | Pressemelding
Laks som var oppdrettet ved ulike temperaturer utviklet seg helt som forventet. Helt til de ble satt i sjø. Da var det en gruppe av laks som overrasket forskerne.
BlueFusion skal drifte sju forskningstillatelser på Havbruk i nord15.10.2025 17:31:11 CEST | Pressemelding
Havbruksstasjonen i Tromsø har fått sju nye forskningstillatelser for havbruk i nord, og i dag signerte de driftsavtale med BlueFusion AS.
Møt selskapet som skal drifte sju forskningstillatelser på havbruk i nord14.10.2025 15:32:21 CEST | Presseinvitasjon
Havbruksstasjonen i Tromsø har fått sju nye forskningstillatelser for havbruk i nord.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
