Virke

Grundig om prisdiskriminering

Del

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen la fredag frem en rapport om mulige konsekvenser av forbud mot prisdiskriminering. Virke dagligvare er glad for det grundige arbeidet regjeringen legger ned for å hindre etableringshindre i dagligvaresektoren, og at konsekvensene av mulige tiltak vurderes grundig.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

− Regjeringen gjør et systematisk og grundig arbeid for å redusere etableringshindre i dagligvaresektoren. Vi er glade for at næringsministeren anerkjenner kompleksiteten i tiltak mot prisdiskriminering, og er bevisst på at tiltakene kan ha utilsiktede konsekvenser, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

− Tiltakene som fremmes i den kommende stortingsmeldingen om dagligvare må utredes grundig på forhånd for å sikre at de ikke vil gå ut over sysselsetting, integrering, inkludering, relativt like priser i hele landet og butikktilbudet i distriktene. Vi forventer at dette tas med i den endelige betraktningen i den kommende stortingsmeldingen om dagligvare.

Regjeringen har tidligere styrket Konkurransetilsynet. Videre har Regjeringen foreslått opprettelse av et dagligvaretilsyn.

− Vi støtter styrkingen av Konkurransetilsynet og den foreslåtte opprettingen av et dagligvaretilsyn. Generelt registrerer vi at konkurransen mellom aktørene er knallhard, og at prispresset på dagligvarer bidrar til å dempe den generelle prisveksten i Norge, avslutter Størksen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 22 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom