Gründerselskapet N2 Applied vant prisen Serum Bærekraft 2017
– Tanken bak prisen, er at den skal gå til en person eller et selskap som utvikler nye bærekraftige løsninger innen mat og landbruk – uavhengig av hvor i verdikjeden denne treffer, sier Hilde Stenhaug Øverby, leder for kvalitet, innkjøp og bærekraft i McDonald’s Norge.
Kjempet om 100.000 kroner.
Det var totalt 18 nominerte til bærekraftprisen, som inneholder et stipend på kr 100.000,-. I sluttrunden var det seks kandidater som kjempet om den gjeve prisen. Disse var Adigo, Saga Robotics, Nofence, BioCHOS, N2 Applied og BioSort.
Det Kongsberg-baserte gründer-firmaet N2 Apllied trakk det lengste strået og ble derfor den første vinneren av Serum Bærekraftprisen.
– N2 Applied bidrar til å bringe verdens matproduksjon i en mer bærekraftig retning. Spesielt ønsker juryen trekke frem mulighetene for denne teknologien, også i den tredje verden. Mulighetene er store for integrasjon mot andre innovasjoner. Prosjektet er et genialt eksempel på et klimasmart landbruk, sier Pia Martinsen Mellbye, administrerende direktør i McDonald’s Norge.
«Møkkarevolusjon»
N2 Applied omtaler selv dette som en «møkkarevolusjon» for bonden. Selskapet anvender moderne prosessteknologi og norsk industri-erfaring fra professor Kristian Birkelands lysbueprinsipp og bidrar dermed til å frikople verdens matproduksjon fra det fossile kretsløpet.
-Det er veldig hyggelig at N2 Applied sin løsning blir anerkjent på denne måten. Vi er et jordnært gründer-selskap, som ønsker å bidra til mer bærekraftig matproduksjon. Denne prisen kommer godt med, sier Magnus Nyvold i N2 Applied.
Kontakter
Erik LøddingHead of Communications & Public Affairs
Tel:(+47) 930 07 689erik.lodding@no.mcd.comBilder
Om McDonald's Norge
Følg pressemeldinger fra McDonald's Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra McDonald's Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra McDonald's Norge
Høsten hos McDonald’s4.9.2025 10:44:07 CEST | Pressemelding
McDonald’s lanserer denne høsten flere nye produkter på menyen. Blant nyhetene er Snackwrap, et enkelt og proteinrikt mellommåltid med kylling, og høstfavoritten Pumpkin Spice Latte.
Horgan's er nå McDonald's28.8.2025 11:16:12 CEST | Pressemelding
I lokalene som tidligere huset utestedet Horgan’s, har McDonald’s nå åpnet sin 14. restaurant i Oslo. Åpningen skaper 75 nye arbeidsplasser – og interessen har vært enorm, over 800 søkere har konkurrert om å få jobbe i den nye filialen.
Ny McDonald’s i Parkveien9.7.2025 11:19:07 CEST | Pressemelding
Klokken 11 i dag åpnet McDonald’s en helt ny restaurant i Parkveien 60 i Oslo. Satsingen gir 40 nye arbeidsplasser, og 24 år gamle restaurantsjef Zaenb Aziz leder det unge teamet.
McDonald’s har åpnet på Askøy AMFI senter3.7.2025 10:49:16 CEST | Pressemelding
Kl. 10 i dag klippet ordføreren i Askøy snoren på McDonald’s nyeste restaurant, på Askøy AMFI senter. Nyåpningen har skapt over 40 nye arbeidsplasser til Askøy, og ledes av 23 år gamle restaurantsjef Maja Sadowska.
Sprø nyhet: McDonald’s introduserer vegetarnuggets25.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
McDonald’s utvider menyen med vegetarnuggets – hvetebaserte nuggets som er laget for å gi den samme sprø, saftige og tilfredsstillende følelsen som restaurantkjedens klassiker, men helt uten kjøtt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom