Grilstad

Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen

Del

Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet. – Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.

Ståle Gausen, direktør for innkjøp og næringspolitikk og Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS
Ståle Gausen, direktør for innkjøp og næringspolitikk og Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS

Lokale arbeidsplasser
Gudbrandsdal Slakteri skal bruke lokale ressurser og skape lokale arbeidsplasser. Gudbrandsdalen har en betydelig husdyrproduksjon som nå skal foredles lokalt.

– Nå ser vi fram til å bygge et solid slakteri som i samarbeid med produsenter, samarbeidspartnere og kunder skal bidra til produksjon og foredling av gode norske råvarer, sier Wiig. 

Ta vare på norsk landbruk
Grilstad og de andre eierne er opptatt av å ta vare på norsk landbruk. De håper at eierskap i det lokale slakteriet vil gi ekstra motivasjon til den nye generasjonen som vurderer om de skal overta familiegårdene. 

Kvalitet 
Ambisjonene for det nye slakteriet samsvarer med målene til Jæder og Grilstad. – Både Jæder og vi i Grilstad legger avgjørende vekt på kvalitet, gode, norske råvarer og et bærekraftig landbruk. Alt dette er på plass med etableringen av Gudbrandsdal Slakteri, sier konserndirektør Ståle Gausen i Grilstad.

Engasjerte kommuner 
Kommunene og mange bønder i Nord-Gudbrandsdal har jobbet med å få på plass et nytt slakteri på Otta helt siden Nortura for to år siden la ned sitt slakteri. Vertskommunen Sel stiller med tomt til det nye slakteriet og er aksjonær i eiendomsselskapet sammen med nabokommunene Vågå, Nord Fron og Lom. Tett og godt samarbeid med kommunene har gjort det mulig for Jæder og Grilstad å gå inn som eiere i Gudbrandsdal Slakteri. 

Kompetanse
Grilstad og Jæder er solide selskaper med lang fartstid og mye kompetanse på slakting, skjæring og foredling. De to kjøttprodusentene, som har mye felles i verdigrunnlaget, går inn som langsiktige partnere i det nye slakteriet i Gudbrandsdalen. – Jæder og vi i Grilstad vil komplettere hverandre, og begge vil vi bidra positivt til Gudbrandsdal Slakteri med varemerker og kompetanse på varemerker, mener Wiig. 

Daglig leder på plass
Trønderen Terje Wester er ansatt som daglig leder i det nye slakteriet. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Fatland Jæren AS. Han vil tiltre 1. januar 2022. 

Kontakter

Kontaktpersoner:
Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad
907 90 740 / jorgen.wiig@grilstad.no

Bilder

Ståle Gausen, direktør for innkjøp og næringspolitikk og Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS
Ståle Gausen, direktør for innkjøp og næringspolitikk og Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS
Last ned bilde

Om Grilstad

Grilstad
Grilstad
Ranheimsvegen 129b
7053 Ranheim

https://www.grilstad.no/

Grilstad er markedsleder innen spekevarer og frosne hamburgere og hadde i 2020 en omsetning på 1,8 mrd. kroner. Grilstad eier Midt Norge Slakteri og har ca. 450 ansatte fordelt på fem egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Stavanger, Brumunddal og Østersund og har egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og Foodservice. Grilstad produserer også ferdigmat og eier 49 % i Matpartner.

 

Følg pressemeldinger fra Grilstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grilstad

Smittevern og dugnad reddet produksjonen hos Grilstad12.11.2020 13:13:54 CET | Pressemelding

Effektive smitteverntiltak og god lagånd ble redningen for Grilstad da det brøt ut koronasmitte i fabrikken på Ranheim i oktober. Både konsernledelse og administrasjon ble satt i arbeid for å opprettholde produksjonen. – Hadde det ikke vært for de gode smitteverntiltakene, og at hele organisasjonen stilte opp, ville hele fabrikken blitt stengt og alle ansatte satt i karantene, sier driftsdirektør Morten Letnes.