Grillsalaten som har tatt helt av
Populær blant matinfluencere
Vi snakker selvsagt om brokkolisalat, en trend som har bygget seg opp over noen år nå. En stund var denne typen salat noe av det mest delte blant landets matinfluencere, og nå har det blitt en salat nesten alle har hørt om eller smakt.
- Til og med industrien tilbyr ferdige «sett» med brokkolisalat. Det er ikke så rart. Brokkoli, rødløk og pinjekjerner er en deilig kombinasjon. Den er enkel og rask å lage, både som ferdig sett og fra bunnen av. Har du ikke prøvd den før har du noe godt i vente, sierIselin Bogstrand Sagen.
Et sunt valg
Ernæringsrådgiveren mener det er mange gode grunner til å spise mer brokkoli.
- Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har i kostholdet vårt. Den har et enda høyere innhold av vitamin C enn appelsin, har et lavt kaloriinnhold, og er en særdeles god fiberkilde.Fiber regulerer magen og gir økt metthetsfølelse. Det er også en sammenheng mellom et fiberrikt kosthold og en godt sammensatt tarmflora, som har vist seg å være gunstig for immunforsvaret.
Hun tilføyer at brokkoli også er en god kilde til B-vitaminet folat, som blant annet er viktig for normal bloddannelse, og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon.
Den norske brokkolien er ekstra god
Norske produsenter er i gang med høstingen. Lange lyse dager og gir lang modningstid og det kjennes på smaken.
- Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, den lange modningstiden gir grønnsaker, frukt og bær ekstra god smak, avslutter Bogstrand Sagen.
Oppskrifter verdt å prøve
Kremet brokkolisalat: En av de mest brukte oppskriftene på frukt.no.
Brokkolisalat med feta og bacon
Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og sitron
(1) Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2022.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom