Opplysningskontoret for frukt og grønt

Grillsalaten som har tatt helt av

Del

Over 2 av 10 sier de bruker den til grillmaten og det er den mest populære salatoppskriften på frukt.no (1). Det er en salat proppfull av næring som smaker skikkelig godt, sier ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Iselin Bogstrand Sagen.

Vår mest populære salat: Kremet brokkolisalat.
Vår mest populære salat: Kremet brokkolisalat.

Populær blant matinfluencere 

Vi snakker selvsagt om brokkolisalat, en trend som har bygget seg opp over noen år nå. En stund var denne typen salat noe av det mest delte blant landets matinfluencere, og nå har det blitt en salat nesten alle har hørt om eller smakt. 

- Til og med industrien tilbyr ferdige «sett» med brokkolisalat. Det er ikke så rart. Brokkoli, rødløk og pinjekjerner er en deilig kombinasjon. Den er enkel og rask å lage, både som ferdig sett og fra bunnen av. Har du ikke prøvd den før har du noe godt i vente, sierIselin Bogstrand Sagen. 

Et sunt valg 

Ernæringsrådgiveren mener det er mange gode grunner til å spise mer brokkoli.  

- Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har i kostholdet vårt. Den har et enda høyere innhold av vitamin C enn appelsin, har et lavt kaloriinnhold, og er en særdeles god fiberkilde.Fiber regulerer magen og gir økt metthetsfølelse. Det er også en sammenheng mellom et fiberrikt kosthold og en godt sammensatt tarmflora, som har vist seg å være gunstig for immunforsvaret. 

Hun tilføyer at brokkoli også er en god kilde til B-vitaminet folat, som blant annet er viktig for normal bloddannelse, og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon. 

Den norske brokkolien er ekstra god 

Norske produsenter er i gang med høstingen. Lange lyse dager og gir lang modningstid og det kjennes på smaken. 

- Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, den lange modningstiden gir grønnsaker, frukt og bær ekstra god smak, avslutter Bogstrand Sagen.  

Oppskrifter verdt å prøve 

Kremet brokkolisalat: En av de mest brukte oppskriftene på frukt.no. 

Brokkolisalat med feta og bacon

Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og sitron

Brokkolisalat med bringebær

(1) Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vår mest populære salat: Kremet brokkolisalat.
Vår mest populære salat: Kremet brokkolisalat.
Last ned bilde
Brokkoli, fetaost og bacon gjør denne salaten til en fest.
Brokkoli, fetaost og bacon gjør denne salaten til en fest.
Last ned bilde
Ovnsbakt brokkoli med sitron og hvitløk. Du kan også bruke grillen.
Ovnsbakt brokkoli med sitron og hvitløk. Du kan også bruke grillen.
Last ned bilde
Frisk og kjempegod salat med brokkoli og rødløk, og med sødmen fra bringebær.
Frisk og kjempegod salat med brokkoli og rødløk, og med sødmen fra bringebær.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom