Grillsalaten som har tatt helt av
Populær blant matinfluencere
Vi snakker selvsagt om brokkolisalat, en trend som har bygget seg opp over noen år nå. En stund var denne typen salat noe av det mest delte blant landets matinfluencere, og nå har det blitt en salat nesten alle har hørt om eller smakt.
- Til og med industrien tilbyr ferdige «sett» med brokkolisalat. Det er ikke så rart. Brokkoli, rødløk og pinjekjerner er en deilig kombinasjon. Den er enkel og rask å lage, både som ferdig sett og fra bunnen av. Har du ikke prøvd den før har du noe godt i vente, sierIselin Bogstrand Sagen.
Et sunt valg
Ernæringsrådgiveren mener det er mange gode grunner til å spise mer brokkoli.
- Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har i kostholdet vårt. Den har et enda høyere innhold av vitamin C enn appelsin, har et lavt kaloriinnhold, og er en særdeles god fiberkilde.Fiber regulerer magen og gir økt metthetsfølelse. Det er også en sammenheng mellom et fiberrikt kosthold og en godt sammensatt tarmflora, som har vist seg å være gunstig for immunforsvaret.
Hun tilføyer at brokkoli også er en god kilde til B-vitaminet folat, som blant annet er viktig for normal bloddannelse, og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon.
Den norske brokkolien er ekstra god
Norske produsenter er i gang med høstingen. Lange lyse dager og gir lang modningstid og det kjennes på smaken.
- Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, den lange modningstiden gir grønnsaker, frukt og bær ekstra god smak, avslutter Bogstrand Sagen.
Oppskrifter verdt å prøve
Kremet brokkolisalat: En av de mest brukte oppskriftene på frukt.no.
Brokkolisalat med feta og bacon
Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og sitron
(1) Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2022.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
Dårligere matpakker når barna blir eldre – grønt faller bort og lyst brød tar over20.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
En fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser tydelige forskjeller i hva barn får med seg i matpakken – avhengig av alder. Mens barneskoleelever (5–12 år) i stor grad får med seg frukt, grønnsaker og grove brødvarer, blir matpakkene både enklere og mindre næringsrike når barna blir tenåringer.
Altfor mange barn får energibar i matpakken – burde vært mer frukt og grønt11.8.2025 10:30:12 CEST | Pressemelding
Én av fire barn i alderen 11–12 år får med seg energibar i skolesekken. Samtidig mangler mange noe av det aller viktigste: frukt og grønnsaker. Over halvparten av elever mellom 11-16 år får ikke med frukt eller bær, og over 70 prosent mangler grønnsaker eller salat.
7 av 10 barnehageansatte rapporterer om klemmeposer i matpakkene8.8.2025 13:44:56 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at 72 % av barnehageansatte sier de ser klemmeposer i barnas matbokser (1). Søte klemmeposer hører ikke hjemme i matboksen, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom