Forskningsrådet

Grand finale i Forsker Grand Prix

Del

Lørdag 28. september skal Norges beste forskningsformidler kåres.

Ti phd-kandidater har fire minutter på seg til å engasjerende fortelle om sitt forskningsprosjekt, og publikum er med på å stemme frem vinnerne.

Fem delfinaler har blitt arrangert denne uken i Bergen, Stavanger, Oslo, Trondheim og Tromsø. De to beste delfinalistene fra hver by møtes nå i den store finalen som arrangeres i Stavanger.

Samtlige kandidater er formidlere i særklasse. De er entusiastisk og snakker godt og forståelig om sitt forskningsfelt – som kan være alt mellom himmel og jord.

Alle deltagere presenterer sitt forskningsprosjekt fra scenen. Publikum gir sine stemmer via mobil fra salen. I tillegg til publikum er det et dommerpanel, som i finalen består av journalist i NRK EKKO-redaksjonen Vibeke Røiri, internasjonal direktør Forskningsrådet Kristin Danielsen og teatersjef Rogaland Teater Glenn André Kaada. Konferansier er Solveig Kloppen.

- Forsker Grand Prix bidrar til at unge forskere blir mer synlige, både som forskere og formidlere. I tillegg får de som er med verdifull trening i formidling og jeg vil oppfordre enda flere til å delta i denne spennende konkurransen fremover, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Arrangementet er gratis og arrangeres på Stavangeren lørdag 28. september kl. 19.00–20.30.

Velkommen til et forskningsshow med høy underholdningsfaktor! Følg streamingen som ligger på forskningsdagene.no dersom du ikke kan komme til Stavanger selv!

Disse forskerne konkurrerer om å bli Norges beste forskningsformidler:
Fra Oslo: Halvor Høen Hval, kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo Marthe Lefsaker Sakrisvold, Politihøgskolen og Göteborgs universitet

Fra Tromsø: Joseph Diab, Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for farmasi Kristina Junttila Valkoinen, Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag, Musikkonservatoriet

Fra Bergen: Siri Vatsø Haugum, Institutt for Biovitenskap, Universitetet i Bergen Didrik Hjertaker Grevskott, Havforskningsinstituttet

Fra Trondheim: Daniel Vethe, Fakultet for medisin og helsevitenskap, Institutt for psykisk helse, NTNU Ola Gjønnes Grendal, Fakultet for naturvitenskap, Institutt for materialteknologi, NTNU

Fra Stavanger: May Linn Auestad, Handelshøgskolen, Universitetet i Stavanger James Jacob Thomson fra Institutt for kultur- og språkvitenskap, Universitetet i Stavanger

Nøkkelord

Kontakter

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00https://www.forskningsradet.no

Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles. 

Følg saker fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forskningsrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom