Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gode tips til feiring av morsdag og valentindagen

Del

Februar er kjærlighetsmåneden. Mange mener mye om merkedager og deres betydning, men uansett kan det være en fin anledning til å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet i en hektisk hverdag.

Salat med hjerter til valentindagen.
Salat med hjerter til valentindagen.

Mor fortjener ekstra omtanke – søndag 10. februar er morsdag

Alle mammaer fortjener litt ekstra oppmerksomhet av og til. Kanskje vil barna overraske mamma med en deilig smoothie på sengen, eller et hyggelig dekket frokostbord?

- De fleste mammaer har nok ting, men litt ekstra omtanke og tid sammen er alltid hyggelig, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Her er noen enkle tips til hvordan mammahjertet kan gledes:

Smoothie på sengen

Eplemuffins til turen – eller til kveldskos

Bringebærsorbet til dessert

Piff opp hverdagen med feiring av kjærligheten

Torsdag 14. februar er Valentinsdagen. En fin anledning til å vise at man setter pris på hverandre. En liten lapp eller en melding i løpet av dagen kan være nok til at hverdagen blir litt hyggeligere. Dersom du ikke er noen stor poet, finnes det andre måter å gi hverandre små oppmerksomheter på.

- Hva med å oppgradere salaten men noen hjerter? spør Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hjertene lager du enkelt av melon, agurk eller andre grønnsaker.

Valentine-kort

Tradisjonen med kort går svært langt tilbake i historien. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine's Day. Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine "valentines", og det sies at man begynte med skriftlige Valentine-kort rundt år 1400. Det eldste Valentine-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London.

De beste kjærlighetsrettene til Valentinsdagen:

Salat med hjerter

Epleroser

Har du ikke tid eller lyst til å lage noe spesielt?

Gå på jakt i frukt- og grøntavdelingen i butikken etter litchi, så kan dere nyte denne kjærlighetsfrukten sammen. Ellers er jordbær dyppet i smeltet sjokolade en kjærlighetserklæring i seg selv – prøv da vel.

God feiring!

Nøkkelord

Kontakter

Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Salat med hjerter til valentindagen.
Salat med hjerter til valentindagen.
Last ned bilde
Epleroser - smakfullt på morsdagen eller valentindagen.
Epleroser - smakfullt på morsdagen eller valentindagen.
Last ned bilde
Bringebærsorbet i hjerteform.
Bringebærsorbet i hjerteform.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nytt norsk jordbær har fått navn16.6.2020 14:49:21 CESTPressemelding

Neste år kommer en ny norsk sort jordbær på markedet – en sort det har tatt 13 år å dyrke frem. – Det er en fryd å nyte norske jordbær om sommeren, og jeg er overbevist om at det er mange jordbærprodusenter og jordbærspisere som nå blir fornøyde med en ny jordbærsort. Det nye bæret har forbedret smak og dyrkingsegenskaper. Med tanke på så mye glede som et nytt bær kan gi, må vi rett og slett kalle det for Lykke, sa landbruksminister Olaug Bollestad, som var en del av juryen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom