Matmerk

God og gammel oppskrift ble hedret

Del

«Havremarvkjeksen vekker gode barndomsminner hos mange av kundene våre og hemmeligheten er en god gammel oppskrift med hel havre. At vi nå får Spesialitetsmerket er selvfølgelig stor stas», sier Mia Therese Sollihaug som er gründer og produktutvikler i Lykkemat som holder til i Selbu.

Erik Johansen og Mia Therese Sollihaug
fra Lykkemat.
Erik Johansen og Mia Therese Sollihaug fra Lykkemat.

Havremarvkjeks fikk tildelt Spesialitetsmerket i Lykkemat sine lokaler i Selbu på torsdag 3. september. Lykkemat er en liten lokalmatbedrift på Tømra i Selbu. Her håndlages ulike økologiske produkter basert på norsk urkorn.

- Urkorn er de virkelig gamle, originale kornsortene, som ikke er foredlet for moderne, industriell matproduksjon. I havremarvkjeksen bruker vi spelt sammen med havre. Speltmelet får vi fra den trønderske bedriften Gullimunn, som dyrker ulike typer urkorn og korn av bevaringsverdige sorter, forteller Mia Therese Sollihaug.

Valgt ut av fagjury

Fagjuryen for Spesialitet møtes fire ganger i året for å smake på lokalmatprodukter som er blant de beste i landet. Produkter som får høy nok score, tildeles Spesialitet-merket som signaliserer norsk lokalmat i særklasse.

I fagjuryens begrunnelse står det bl.a. at Havremarvkjeks fra Lykkemat er visuelt flott å se på. Den dufter deilig av korn, er lett søtlig og velbalansert på smak. Havremarvkjeks fremstår som en sunn og ekte håndverkskjeks og i særklasse i sin kategori.

Gode barndomsminner

-Det er stor stas å få Spesialitetsmerket. Det betyr at vi gjør de riktige tingene med de flotte råvarene vi får inn. Havremarvkjeksen er vi stolte av og mange har gode barndomsminner om smaken og lukten av den, sier Mia Therese Sollihaug.

  

Fakta om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse.

Bak merkeordningen Spesialitet står Matmerk, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Det er i dag over 550 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitetsmerket.

Les mer om Spesialitetsmerket

https://norskmat.no/no/spesialitet

Les mer om fagjuryen og hvem som sitter i den:

https://norskmat.no/no/spesialitet/artikler/hvem-sitter-i-spesialitet-juryen

Les mer om Lykkemat

https://www.lokalmat.no/no/produsenter/lykkemat

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Erik Johansen og Mia Therese Sollihaug
fra Lykkemat.
Erik Johansen og Mia Therese Sollihaug fra Lykkemat.
Last ned bilde
Havremarvkjeks fra Lykkemat.
Havremarvkjeks fra Lykkemat.
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom