Gjør klar for 17. mai
Vi vet at det spises mye pølser denne dagen. - Hva med å pimpe opp pølsa, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Server pølsa med guacamole, tomatsalsa og coleslaw. Dette er noe du kan lage på forhånd og som garantert vil falle i smak.
Uansett hva du serverer, så passer det alltid godt med friske bær, og oppskåret frukt og grønt - gjerne med gode dipper til.
Et annet godt tips til 17. mai-lunsjen er aspargespai og tomatsalat. Dette kan du også lage på forhånd.
Hjemmelaget fryst smoooth-is og deilige friske smoothies i høye glass er alltid populært.
Norske asparges
Den norske aspargesen kommer som bestilt til 17. mai. Denne delikatessen hører med til den store dagen. Asparges er enkel å håndte og krever ikke så mye forberedelser. Rist den raskt i pannen og server med nøtter og parmesan.
Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Pimp opp pølsa
Toppingen på pølsene kan være så mye mer enn ketsjup og sennep, spesielt på 17. mai.
Topp med mangosalsa, salatblader, coleslaw, guacamole, tomatsalsa, hakket løk og vårløk eller rødkål og hakkede valnøtter.
Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Pavlova
Server en 17. mai-versjon av Eton Mess. Den består alltid av bær, knust marengs og krem, altså ingrediensene til Pavlova. Ryktene sier at navnet ble til da kokken på Eton (en britisk fornem internatskole) snublet med et fat med pavlova slik at den gikk i tusen knas.
Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Smoothie
En deilig frisk og god smoothie blir aldri feil. Stas å servere i høye glass på 17. mai.
Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Hjemmelaget is
Det er alltid stas å servere hjemmelaget is. Prøv deg f.eks. på en hjemmelaget lollipop. De er enkle å lage, og barna vil elske dem.
Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver
Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.
Bilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom