by:Larm

girl in red vinner Årets Stjerneskudd

Del

Fulle hus, energisk sceneopptreden og gode anmeldelser overbeviste juryen om at girl in red fortjener tittelen Årets Stjerneskudd og 500 000 kroner fra Norsk Tipping.

girl in red vant Årets Stjereskudd på by:Larms siste dag. Her under prisutdelingen i kulturkirken Jacob. Foto: Michael Schult Ulriksen
girl in red vant Årets Stjereskudd på by:Larms siste dag. Her under prisutdelingen i kulturkirken Jacob. Foto: Michael Schult Ulriksen

-girl in red, som er prosjektet til Marie Ulven, er lyden av 2019 og sammen med bandet leverte hun en utrolig god konsert på Blå. Vi tror at hun kommer til å nå svært langt både i Norge og internasjonalt, sier Limita Lunde som er leder av juryen. 

Juryen, som i tillegg til Lunde har bestått av Thale Bratterud Aunaas, Joakim Throndsen og Claes Olsen har fulgt artistenes oppbygging i forkant av festivalen og vurdert konsertene til de nominerte på årets by:Larm. Årets Stjerneskudd skal gå til en norsk artist som spiller på by:Larm og juryen har lagt vekt på om artisten har hatt en god oppbygging mot festivalen, om artisten har klart å engasjere publikum og presse, og fått buzz i sosiale medier. Om artisten har et stort potensiale og er rustet for et større gjennombrudd har vært en del av totalvurderingen sammen med live-opptredener på festivalen.

-De ti nominerte har alle gjort en god jobb på årets festival, men vi mener at girl in red skiller seg ut med en ekstrem hype i forkant som hun har levert 100 % på, sier Lunde. Vi håper utmerkelsen og pengene kan bidra til å booste starten på en veldig lovende artistkarriere.

girl in red er allerede bekreftet til flere festivaler her i Norge og ute i verden og har fått gode anmeldelser og høy rotasjon både på radio og strømmetjenester. girl in red ble kåret til Årets Urørt i fjor, opptrådte på P3 Gull, og låten «i wanna be your girlfriend» var å finne på New York Times prestisjefulle liste over de beste låtene i 2018. 

Prispenger fra Norsk Tipping


Året stjerneskudd deles ut for andre gang og vinneren tar med seg en halv million kroner fra Norsk Tipping. Ifjor var det Sassy 009 som stakk av med seieren. 

- Prisen Årets Stjerneskudd skal ikke bare løfte frem en ny, spennende artist eller et band. Norsk Tipping ønsker også at prisen skal være til inspirasjon for bredden i norsk musikkliv. girl in red er et utrolig spennende prosjekt og jeg håper prispengene vil bidra til å gi karrieren et løft, sier Pål Enger, Sponsoransvarlig i Norsk Tipping.  

Ti nominerte


Juryen, som er valgt av by:Larm og Norsk tipping, nominerte tidligere denne uken ut ti artister, fra hele landet og i alle sjangre, som de mener har klart å bygge seg opp fram mot by:Larm gjennom utgivelser, pressedekning og oppmerksomhet i sosiale medier. 
 
- Det var ingen lett oppgave å velge blant de 77 utrolig gode norske artistene på årets by:Larm-program, men vi har tro på at disse ti artistene kommer til å prege musikkåret 2019, sa juryleder Limita Lunde når de nominerte ble offentliggjort.

De nominerte var:
Attan 
Bendik Giske
Brenn
girl in red
Iris
Konradsen
Lil Halima
Otha
Pom Poko
Safario

Bransjetung fagjury


Juryen består av Limita Lunde, Claes Olsen, Joakim Throndsen og Thale Bratterud Aunaas. Claes Olsen er bookingansvarlig på Øyafestivalen, Joakim Throndsen er bookingansvarlig for Rockefeller/ Sentrum Scene/ John Dee og Thale Bratterud Aunaas booker de store konsertene på Stundentersamfundet i Trondheim. Juryleder Lunde er daglig leder på Parteatret Scene i Oslo.

Vinneren ble annonsert i kulturkirken Jacob i Oslo lørdag 2. mars kl 21.45. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

girl in red vant Årets Stjereskudd på by:Larms siste dag. Her under prisutdelingen i kulturkirken Jacob. Foto: Michael Schult Ulriksen
girl in red vant Årets Stjereskudd på by:Larms siste dag. Her under prisutdelingen i kulturkirken Jacob. Foto: Michael Schult Ulriksen
Last ned bilde
Last ned bilde

Om by:Larm

by:Larm
Maridalsveien 15
0178 Oslo

http://bylarm.no/

Følg pressemeldinger fra by:Larm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra by:Larm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra by:Larm

Strømmetjenesten Strim blir ny hovedpartner til by:Larm8.9.2021 09:08:15 CEST | Pressemelding

– I by:Larm løfter vi frem nye talenter, ny musikk og nye idéer. Vår oppgave er å utfordre det etablerte ved å tenke annerledes og gi nye artister et springbrett til verden. Strim har det samme visjonære grunnlaget, og er derfor en perfekt samarbeidspartner for oss. De utfordrer det etablerte når det kommer til å hjelpe dagens «TV-seere» å finne frem i jungelen av godt strømbart innhold. De tenker nytt når det kommer til samarbeid. Vi elsker måten de byr hele markedet opp til dans. Vi er en perfekt match med Strim, forteller Peter Eikeland, sponsorsjef i by:Larm.