OBOS

Gir én million for beste miljøtiltak

Del

OBOS-prisen skal fra neste år gå til det boligselskapet som har gjort mest for miljøet.

Miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS kan love én million til vinneren. Foto: Nadia Frantsen
Miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS kan love én million til vinneren. Foto: Nadia Frantsen

I 30 år har OBOS delt ut pris for beste rehabilitering i et boligselskap. Fra neste år endres kriteriene for OBOS-prisen til å handle om bærekraft, og premien økes fra 200.000 kroner til én million. Vinneren av «OBOS Bærekraftpris» blir det boligselskapet som har gjennomført det største miljøløftet.

– Det haster med å gjøre tiltak for å nå målene i Paris-avtalen, og OBOS ønsker å øke innsatsen for å gjøre eksisterende bebyggelse mer bærekraftig. Den nye OBOS-prisen blir ett av mange tiltak for å påvirke i positiv retning. Dagens bebyggelse vil trolig utgjøre 80 prosent av bygningsmassen i 2050, og til sammen kan boligselskapene utgjøre en betydelig forskjell hvis mange bidrar med små og store tiltak, sier miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS.

Hun er spent på hvor mange kandidater det blir det første året, men tror at vi fremover vil se stadig flere boligselskap som investerer betydelige midler i miljøtiltak.

– Mye kan gjøres for å redusere energibruken til drift. Og ved rehabilitering kan man velge de mest energieffektive og holdbare løsningene – selv om det kanskje blir en ekstrakostnad. Det handler om å redusere energibruken og sikre byggene for fremtiden, som å lage gode løsninger for håndtering av overvann.

Kriterier

Kandidater til OBOS-prisen må vise til en betydelig forbedring på ett eller flere av følgende områder:

-          Redusert energiforbruk

-          Redusert CO2-avtrykk

-          Grønn mobilitet

-          Redusert klimarisiko

-          Redusert vannforbruk

-          Sirkulærøkonomi

-          Tilrettelegging for bedre arealbruk og økologi

-          Tilrettelegging for bedre avfallshåndtering

-          Redusert forurensning

– Vinneren blir kåret etter en totalvurdering, og energireduserende tiltak vil bli særlig vektlagt. Boligselskapet må ha investert minst én million kroner i miljørettede tiltak for å bli vurdert, og vinnersjansen øker hvis man kan vise til kontinuerlig arbeid over tid, sier Birgitte Molstad.

Søknadsfristen er 2. mars. Mer info om kriteriene og søknadsskjema ligger på obos.no/obos-prisen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS kan love én million til vinneren. Foto: Nadia Frantsen
Miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS kan love én million til vinneren. Foto: Nadia Frantsen
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 470 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom