Stiftelsen Norsk Mat

Garnvik-laks får plass i lokalmat-toppen

Del
– Det betyr veldig mye for en liten familiebedrift som oss å få en slik anerkjennelse, sier Vidar Garnvik. En røkelaks fra Garnviks røkeri på Frøya er tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.

– Konkurransen innen røkelaks og laks er knallhard, så det er utrolig viktig for en liten, lokal aktør som oss å få et så viktig kvalitetsstempel, sier en strålende fornøyd Vidar Garnvik. 

Onsdag ble han og kona Heidi Garnvik klappet opp på scenen foran fullsatt sal under Matmerks fagdag i Oslo.

"Røkt lakseloin med cognac og pepper" fra Garnviks Røkeri er godkjent av fagjuryen, og pakkene kan nå prydes med det gjeve Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse. 

Fagjuryen: - Rustikk smak

Røkelaksen tilvirkes i Garnviks eget anlegg på Frøya, og råvaren er fra SalMars anlegg på Frøya. Den marineres i cognac i to omganger før den røykes uten skinn. 

Fagjuryen, som ledes av stjernekokk Harald Osa, oppgir i sin vurdering at Røkt lakseloin med Cognac og pepper har "tydelig duft av røyk" og "rustikk smak", og produktet er "et produkt i særklasse".

Startet som hobby i garasjen

For Vidar Garnvik startet røkelaks-virksomheten som en hobby - i garasjen. Der hadde han røykovn og prøvde seg fram. Han var lei av å lete etter røkelaks med ekte, god røyksmak.

Større røykovn ble kjøpt inn, og eget røykeri ble anlagt i 2014. 

– Etterspørselen mot jul var så stor at jeg klarte ikke å produsere nok. Det var en veldig god start. I mars året etter, satset jeg fulltid, forteller Garnvik. 

Det ble flying start: Laksen med cognac og pepper fikk finaleplass i Det norske måltid samme år.

Med Spesialitet på pakkene, håper Garnvik enda flere vil få øynene opp for produktet.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Last ned bilde
To stolte produsenter, Heidi og Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri, på scenen for å ta imot Spesialitet-merket. Foto: Matmerk. Merke ble delt ut av Kristin Pettersen fra Norsk sjømatråd (til høyre). Til venstre står direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.
To stolte produsenter, Heidi og Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri, på scenen for å ta imot Spesialitet-merket. Foto: Matmerk. Merke ble delt ut av Kristin Pettersen fra Norsk sjømatråd (til høyre). Til venstre står direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.
Last ned bilde
To stolte produsenter, Heidi og Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri, på scenen for å ta imot Spesialitet-merket. Foto: Matmerk
To stolte produsenter, Heidi og Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri, på scenen for å ta imot Spesialitet-merket. Foto: Matmerk
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye