Lederne

Gambler med oljearbeidsplasser

Del

Forbundsleder Audun Ingvartsen er svært bekymret for oljearbeiderens fremtid etter budsjettforliket mellom Regjeringen og SV. – Dette er svært alvorlig for de 200.000 menn og kvinner som jobber i norsk olje- og gassindustri.

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Håkon Holo Dagestad)
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Håkon Holo Dagestad)

Ingvartsen viser til en kraftig økning av avgiftene, samtidig som det ikke blir en ny konsesjonsrunde i 2022. Nå krever han garantier fra Regjeringen om Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) og ny konsesjonsrunde i 2023.

- Det vi trenger er langsiktige og forutsigbare rammevilkår. Allerede i første sving gir Jonas og Trygve etter for kravene fra SV, det setter arbeidsplasser i fare. Nå må de komme på banen med garantier for fremtiden.

Lederne er en arbeidstakerorganisasjon med i underkant av 17.000 medlemmer, hvor en betydelig andel arbeider i olje- og gassindustrien. Ingvartsen mener Arbeiderpartiet og Senterpartiet må sette ned foten for ytterligere innflytelse fra SV.

- Det er avgjørende at SV ikke får innflytelse på TFO som kommer på nyåret. I tillegg må vi få bekreftet umiddelbart at det kommer en ny konsesjonsrunde i 2023. Dette er avklaringer som må komme nå, for å skape ro i næringen.

Ingvartsen viser til lovnader om forutsigbarhet for olje og gassindustrien fra både Arbeiderpartiet og Senterpartiet i valgkampen.

- Det er svært lite forutsigbart at Norges mest lønnsomme nærings rammevilkår brukes som salderingspost sene nattetimer på Stortinget for å lande et budsjett. Jeg er svært bekymret på vegne av våre medlemmer, og tiden er derfor inne for noen avklaringer fra Regjeringens side.

- TFO og fremtidig konsesjonsrunde er avgjørende for fremtidige investeringer og arbeidsplasser på norsk sokkel. Dersom det ikke kommer forsikringer fra Regjeringen om disse to forholdene, vil det det kunne gjøre permanent skade på den norske oljearbeideren og norsk økonomi. Dessuten vil den viktigste finansielle drivkraften for å få på plass et grønt skifte rammes, noe som forsinker omstillingen.

For ytterligere kommentarer:
Audun Ingvartsen – Forbundsleder Lederne
930 33 007

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Håkon Holo Dagestad)
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Håkon Holo Dagestad)
Last ned bilde

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter, og bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom