Norsk Fyrverkeriforening

Fyrverkeri selges som varmt hvetebrød – vær ute i tide!

Del
Gjennom de siste årene har det blitt strengere regulering på fyrverkeri. I tillegg gjorde pandemien at folk feiret alternativt da det var antallsbegrensninger. Likevel ser fyrverkeriimportørene en kraftig omsetningsvekst i Norge. På tross av høy inflasjon og skyhøye strømpriser unner nordmenn seg fyrverkeri også i 2022. Basert på forhåndssalget fra over 1500 forhandlere blir 2022 et nytt rekordår for fyrverkeribransjen.

Privat fyrverkeri har bikket en halv milliard kroner i omsetning (2021).

De siste to årene har omsetningen av fyrverkeri økt med over 30%.

-        Det er gledelig at fyrverkerisalget går opp, og at antall skader står på stedet hvil. Det betyr at folk har blitt mer oppmerksom på å ta forholdsregler, setter seg godt inn i hvordan man bruker fyrverkeri, samt bruker beskyttelsesbriller, sier Rikard Spets, talsperson for Norsk Fyrverkeriforening.

Spets påpeker at fyrverkeri bare selges 5 dager i året og at han tror det kan bli kødannelser.

-        Utviklingen er at flere ønsker å kjøpe fyrverkeri i bodene, og vi ser at det kan bli kø på flere steder. Jeg vil anbefale å være ute i god tid så man får tak i de artiklene man ønsker, og slipper kø!, sier Spets.

Det er bare lov å skyte opp fyrverkeri 31 desember mellom 18:00 og 02:00.

7 av 10 barnefamilier kjøper fyrverkeri og arrangerer sin egen nyttårsfeiring

En undersøkelse utført av Norstat for Norsk Fyrverkeriforening viser at hele 7 av 10 barnefamilier kjøper inn fyrverkeri og arrangerer sin egen nyttårsfeiring. Dette gjelder også i områder hvor det er offentlige fellesoppskytinger.

-        For mange familier er fyrverkeri en flott avslutning av året, og for mange barn er det den store drømmen å få være oppe så lenge at man får se på og ta del i feiringen. For å kunne ta vare på dyr, og ikke lage uheldige hendelser er det viktig at folk respekterer oppskytningstiden, slik at alle får i en fin feiring.

Kontakter

Rikard Spets
Talsperson for Norsk Fyrverkeriforening
+47 907 61 878
spets@norskfyrverkeri.no

Bilder

Om Norsk Fyrverkeriforening

Norsk Fyrverkeriforening
Norsk Fyrverkeriforening
Fred Olsensgt. 6
0152 OSLO

Norsk Fyrverkeriforening (NFF) ble stiftet i 1995 og har som formål å ivareta og beskytte bransjens interesser, rettigheter og plikter.

NFF skal sette standard for fyrverkeriartikler som omsettes i Norge, innenfor de rammer norske og internasjonale myndigheter setter på området. Vi tilstreber en optimal sikkerhet innen vårt fagområde, med spesiell vekt på sluttbrukers sikkerhet.

Følg pressemeldinger fra Norsk Fyrverkeriforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Fyrverkeriforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Fyrverkeriforening

Beskyttelsesbriller må bli obligatorisk30.12.2022 09:00:00 CET | Pressemelding

Fyrverkerisalget har skutt i været de siste årene og i fjor bikket det private fyrverkerisalget en halv milliard kroner. Samtidig har antallet rapporterte øyeskader stått stille i flere år. Nå vil Fyrverkeriforeningen ha obligatorisk bruk av beskyttelsesbriller. Målet er å redusere skader ytterligere og skape en trygg nyttårsfeiring for alle. I Finland har antall øyeskader blitt redusert med 75% siden de innførte påbud om bruk av beskyttelsesbriller.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom