Bane NOR Eiendom

Fylkesmannen etablerer seg i DBC - Drammen stasjon Business Center

Del

Bane NOR Eiendom har signert leieavtale med Fylkesmannen i Oslo og Viken. Fylkesmannen skal leie 4. og 5. etasje i Bane NOR Eiendoms nye kontorbygg, DBC, som bygges ved Drammen stasjon.

Drammen stasjon Business Center. Illustrasjon: RIFT
Drammen stasjon Business Center. Illustrasjon: RIFT

I DBC vil de 140 ansatte hos Fylkesmannen disponere ca. 2.700 kvm. Overtakelsesdato er satt til 1. desember 2020.

- Vi er veldig fornøyd med å få inn en så viktig samfunnsaktør og langsiktig leietaker som Fylkesmannen i Oslo og Viken i DBC. Interessen for det nye bygget vårt er stor, noe som understreker hvor viktig det er å etablere kontorlokaler ved sentrale knutepunkt. Fra før har vi leid ut 3.700 kvm i bygget til Statens Vegvesen, og flere signeringer er på gang, forteller prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

- Vi gleder oss til å flytte inn i splitter nye lokaler i bygget som får Drammens beste og mest sentrale beliggenhet, sier direktør Sten Yngve Solberg ved Fylkesmannen i Oslo og Viken.

DBC skal etter planen stå ferdig 1. februar 2020 og blir et miljøvennlig og arealeffektivt kontorbygg på 13.000 kvm fordelt på 11 etasjer. Bygget skal Breeam-NOR-sertifiseres Very Good, og får passivhus-standard.

De moderne kontorlokalene i DBC vil by på flott utsikt, meget gode lysforhold og en sentral beliggenhet rett ved Drammens viktigste knutepunkt. Fellesområdene er godt planlagt med sosiale soner, kaffebar, resepsjon med servicedesk, bedriftsrestaurant, treningsrom i toppetasjen og en stor felles takterrasse i 9. etasje. I kjelleren blir det 32 p-plasser, garderober og sykkelparkering med plass til 220 sykler.

Nærmeste nabo til DBC blir det nye River Station Hotel med cirka 250 rom og konferansekapasitet til 500 – 600 personer.

Malling & Co har vært Bane NOR Eiendoms rådgiver i utleieprosessen.

Nøkkelord

Kontakter

Prosjektsjef Sven Kruse-Jensen, tlf. 905 12 054, epost: sven.carl.kruse-jensen@banenor.no

Bilder

Drammen stasjon Business Center. Illustrasjon: RIFT
Drammen stasjon Business Center. Illustrasjon: RIFT
Last ned bilde
Slik blir Drammens nye skyline. Illustrasjon: RIFT
Slik blir Drammens nye skyline. Illustrasjon: RIFT
Last ned bilde
Prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom, foto: Terje Borud
Prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom, foto: Terje Borud
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

05280https://banenoreiendom.no

Bane NOR Eiendom - Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 46 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Bane NOR Eiendom utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr selskapet gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr Bane NOR Eiendom funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Bane NOR Eiendom har 200 ansatte. Porteføljen omfatter totalt ca. 1.700 bygg og ca. 3.800 leiekontrakter. Virksomheten har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter, og de årlige investeringene utgjør ca. 1,2 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å få flere til å bruke tog, samt å delfinansiere jernbanen.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom