Norges Triatlonforbund

Full fart i Yokohama når den internasjonale triatlonserien starter på lørdag!

Del

Tre norske triatlonutøvere står klare til å stupe i vannet når startskuddet går natt til lørdag! I fjor vant Kristian Blummenfelt sesongen åpningen i Yokohama. Det er et sterkt startfelt, men vi tror de norske utøverne skal klare å hevde seg høyt på resultatlistene.

Vetle Thorn og Solveig Løvseth på treningsleir i Spania Foto: Sanna Johansson
Vetle Thorn og Solveig Løvseth på treningsleir i Spania Foto: Sanna Johansson

Blummenfelt vant her i fjor

Den internasjonale serien går av stabelen natt til lørdag og på startstreken står det 2 herrer og 1 dame. Det norske landslaget har trent godt gjennom hele vinteren og det er mye optimisme blant deltagere. Kristian Blummenfelt vant her i fjor, og han vant også serien sammenlagt i 2021.

Sportsjefen er optimistisk

Vetle Thorn og Solveig Løvseth har som mål og hevde seg i verdensserien i år, så for dem er gode plasseringer veldig viktig. Arild Tveiten forteller - Begge har trent bra i vinter og var sterke på høydeleiren i april og har fortsatt framgangen fra i fjor. Men det er alltid spennende med det første løpet for sesongen, da det er første gang på lang tid vi får se hvordan våre konkurrenter har trent og utviklet seg.

Utøverne er klare

- Planen er å åpne hardt, være offensiv og få ut det jeg er god for, forteller Solveig Løvseth, og fortsetter, jeg tror min største styrke akkurat nå er at jeg har god kapasitet, som jeg håper vil gjøre meg i stand til å løpe opp mot mitt beste selv etter en hard sykkeletappe!

Vetle Thorn bruker dagene i forkant på å omstille kroppen etter en lang reise og ny tidssone.

- Har ikke noe spesiell plan for løpet. Historisk sett har det vært viktig å svømme bra og løpe bra her i Yokohama for å få en bra plassering, så der blir fokuset på lørdag. Dette er første gang Thorn kjører her i Yokohama, men er godt i gang med løypeforberedelser!

Outsider

Jørgen Gundersen har tidligere vært på landslaget, men satser nå hardt utenfor laget, og det skal bli veldig spennende å se hvordan han hevder seg på lørdag. Han har bevist tidligere at han kan presterer på et høyt nivå om alt går etter planen!

Har trent høyt og lavt

Arild Tveiten som er sportsjef og hovedtrener for de norske utøverne kan fortelle at alle utøverne skal være godt forberedt på konkurransen til helgen. Det norske trenerteamet med Tveiten i spissen har fått mye internasjonal annerkjennelse for sin treningsfilosofi etter at de norske utøverne, og spesielt Kristian Blummenfelt, har vunnet nesten alt de har vært med på det siste året.

Europa-cup for juniorene

Det er ikke alle som har tatt turen til Yokohama, men har heller valgt å kjøre Europa-cup i Carole i Italia. Sebastian Wernersen stiller i eliteklassen, mens Ola Vestbø, Henrik Eliassen og Sara Magndal stiller i juniorklassene. Ola Vestbø er nå tatt ut på landslaget og dette blir hans første løp som landslagsutøver, selv om han har litt internasjonal erfaring fra tidligere.  

Opplysninger:

Konkurransen kan sees på www.triathlonlive.tv

Journalister – se informasjon nederst for tilgang og mediesenter

Olympisk distanse består av:

1500 meter svømming

40 km sykling

10 km løping

Starttidspunkter:

Damene starter kl. 03.00 natt til lørdag 14.mai

Deltagere:

Solveig Natvig Løvseth

Herrer starter kl. 06.00 tidlig morgen lørdag 14.mai

Deltagere:

Vetle Bergsvik Thorn

Jørgen Gundersen

Tilganger til triathlonlive.tv og mediesenter: 

TriathlonLIVE.tv
World Triathlon is pleased to once again offer free media logins for journalists/NF media managers to watch all our races on TriathlonLIVE.tv. You should have received an email with information on how to set up your own personal login account in order to access the site for free for the season. If you did not receive this email, please email olalla.cernuda@triathlon.org.

Photo Services
World Triathlon has a team of world-class photographers to cover all of our races. We offer media with free access to all our images for news purposes, you can have access to all our photo galleries on our Media Library. If you are not registered yet or have any issues registering, please contact us and we will set you up asap. Usually, we upload hero shots of the winners a few minutes after each race and expect full galleries within 2 hours after the medal ceremonies. If you are in a hurry, contact us and we will do our best to help you.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vetle Thorn og Solveig Løvseth på treningsleir i Spania Foto: Sanna Johansson
Vetle Thorn og Solveig Løvseth på treningsleir i Spania Foto: Sanna Johansson
Last ned bilde

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom