Norsk Folkehjelp

Frykter full krig med Israel

Del

Etter Israels luftangrep mot Gazastripen forventer innbyggerne en eskalering utover natten. Norsk Folkehjelps landdirektør i Palestina forteller at palestinerne frykter en ny stor krig med Israel, bare 15 måneder etter den forrige. Norsk Folkehjelp krever at Norge tar initiativet til dialog for å stoppe eskaleringen.

Bombing av Gaza i 2021. Foto: Mohammed Zaanoun / Norsk Folkehjelp
Bombing av Gaza i 2021. Foto: Mohammed Zaanoun / Norsk Folkehjelp

Flere er drept og såret etter at Israel utførte et luftangrep mot Gaza. Det skjedde etter at Gazastripen i flere dager har vært isolert etter at Israel stengte grensen. 

- Nå har det verste skjedd. Den siste uken har vært preget av frykt, usikkerhet og et ørlite håp om at fornuften får råde, men angrepet har vært forventet, sier Anja Annesdatter Riiser, landdirektør i Norsk Folkehjelp for Palestina.

Riiser er selv i Gaza, og forteller at folk forsøker å få gjort så mange innkjøp som mulig for å forberede seg på en natt der de vi forventer en eskalering av angrepene.

- Mine kolleger og venner forsøker å være så rolige som mulig, men spesielt barna er vettskremte. Alle som bor i Gaza, vet at det ikke er et eneste sted som er trygt. 

En ny krig på Gazastripen vil føre til store sivile tap, på grunn av den høye befolkningstettheten. Riiser sier sannsynlighet er stor for at det blir full krig, bare 15 måneder etter forrige.

- Israel har drept en høytstående leder i gruppa Islamsk Jihad, og vi forventer derfor at det vil bli gjengjeldt.

Norsk Folkehjelp oppfordrer partene og land som har innflytelse over de palestinske gruppene og Israel til å gjøre hva de kan for å avbryte eskaleringen. Gaza tåler ikke enda en krig.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bombing av Gaza i 2021. Foto: Mohammed Zaanoun / Norsk Folkehjelp
Bombing av Gaza i 2021. Foto: Mohammed Zaanoun / Norsk Folkehjelp
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Historisk FN-møte satte kursen for atomvåpennedrustning24.6.2022 15:48:42 CEST | Leserinnlegg

I FN i Wien vedtok det første statspartsmøtet for FN-traktaten som forbyr atomvåpen Sankthansaften en banebrytende 50-punkters handlingsplan og en sterk og klar politisk erklæring. Det historiske møtet, som fant sted i en tid med økende risiko for atomkrig, satte kursen for arbeidet fremover med å iverksette denne unge og viktige traktatens mål om å få verdens ni atomvåpenstater til å ruste ned sine arsenaler. Den kursen må Norge følge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom