Fruktpause for å markere Verdensdagen for psykisk helse
Det er tredje året på rad at Skolefrukt og Verdensdagen for psykisk helse samarbeider om å gi 50 skoler gratis frukt for å markere Verdensdagen for psykisk helse.
- Kosthold og psykisk helse henger tett sammen. Å spise sammen er en fin mulighet for sosialt samvær som igjen er bra for det psykososiale miljøet på skolen. Det er også en fin anledning til å vise at man bryr seg om menneskene rundt seg ved å være nysgjerrig og å spørre mer, sier Tore Angelsen.
Å spise sunt og variert er med på å bygge god psykisk helse. Mange skoleansatte har erfaring med at sunn matpakke og inntak av frukt og grønt på skolen kan gi et bedre læringsmiljø og elever som trives.
Haugenstua skole er en av skolene som benytter seg av tilbudet om gratis frukt. Haugenstua skole ønsker å makere Verdensdagen for psykisk helse for lærere og elever for å ha fokus på psykisk helse. Dette gjør de ved å gi lærere en hyggelig start på dagen ved å servere kaffe og frukt. De håper ved dette å inspirere lærere og elever til å snakke om psykisk helse i klasserommet og ha fokus på årets tema #spørmer.
- Det er hyggelig å kunne dele ut noe som smaker godt og kan gi en god start på dagen. Det kan også være innledning til å si hei, og spørre hvordan har du det i dag, sier sosiallærer Hilde Solbjør ved Haugenstua skole.
Verdensdagen for psykisk helse
Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal FN-dag 10. oktober. I Norge har vi lokale markeringer i ukene 39-42. Dette er Norges største opplysningskampanje og dugnad for psykisk helse. I 2018 var det over 1500 markeringer i Norge, i år satser vi på enda flere.
Årets tema «Gi tid» oppfordrer til å bruke tiden på det som er godt for den psykiske helsen.
Alle har en psykisk helse, og den varierer gjennom hele livet. Vi kan trene på å bli sterkere psykisk, og vi kan hjelpe andre til å styrke deres psykiske helse.
Skolefrukt er et tilbud til alle norske grunnskoler om å abonnere på frukt og grønnsaker. Det kan enten være foreldrebetalt ordning eller at skolen oppretter felles bestilling som blir betalt av kommune, skole, FAU eller andre. Ordningen driftes av Opplysningskontoret for frukt og grønt på vegne av Helsedirektoratet.
Nøkkelord
Kontakter
Tore AngelsenProsjektleder Skolefrukt
Tel:477 51 787tore.angelsen@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom