Opplysningskontoret for frukt og grønt

Fruktpause for å markere Verdensdagen for psykisk helse

Del

50 skoler over hele landet markerer Verdensdagen for psykisk helse med gratis frukt til elevene. Tore Angelsen, prosjektleder i Skolefrukt, mener samarbeidet er viktig for å synliggjøre sammenhengen mellom psykisk helse og kosthold.

En fruktpause er bra for helsen.
En fruktpause er bra for helsen.

Det er tredje året på rad at Skolefrukt og Verdensdagen for psykisk helse samarbeider om å gi 50 skoler gratis frukt for å markere Verdensdagen for psykisk helse. 

-  Kosthold og psykisk helse henger tett sammen. Å spise sammen er en fin mulighet for sosialt samvær som igjen er bra for det psykososiale miljøet på skolen. Det er også en fin anledning til å vise at man bryr seg om menneskene rundt seg ved å være nysgjerrig og å spørre mer, sier Tore Angelsen.

Å spise sunt og variert er med på å bygge god psykisk helse. Mange skoleansatte har erfaring med at sunn matpakke og inntak av frukt og grønt på skolen kan gi et bedre læringsmiljø og elever som trives.

Haugenstua skole er en av skolene som benytter seg av tilbudet om gratis frukt. Haugenstua skole ønsker å makere Verdensdagen for psykisk helse for lærere og elever for å ha fokus på psykisk helse. Dette gjør de ved å gi lærere en hyggelig start på dagen ved å servere kaffe og frukt. De håper ved dette å inspirere lærere og elever til å snakke om psykisk helse i klasserommet og ha fokus på årets tema #spørmer.

 -  Det er hyggelig å kunne dele ut noe som smaker godt og kan gi en god start på dagen. Det kan også være innledning til å si hei, og spørre hvordan har du det i dag, sier sosiallærer Hilde Solbjør ved Haugenstua skole.

Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal FN-dag 10. oktober. I Norge har vi lokale markeringer i ukene 39-42. Dette er Norges største opplysningskampanje og dugnad for psykisk helse. I 2018 var det over 1500 markeringer i Norge, i år satser vi på enda flere.

Årets tema «Gi tid» oppfordrer til å bruke tiden på det som er godt for den psykiske helsen.

Alle har en psykisk helse, og den varierer gjennom hele livet. Vi kan trene på å bli sterkere psykisk, og vi kan hjelpe andre til å styrke deres psykiske helse.              

Skolefrukt

Skolefrukt er et tilbud til alle norske grunnskoler om å abonnere på frukt og grønnsaker. Det kan enten være foreldrebetalt ordning eller at skolen oppretter felles bestilling som blir betalt av kommune, skole, FAU eller andre. Ordningen driftes av Opplysningskontoret for frukt og grønt på vegne av Helsedirektoratet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En fruktpause er bra for helsen.
En fruktpause er bra for helsen.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

La oss feire den norske poteten24.9.2020 14:29:15 CESTPressemelding

Det er vanlig å tenke på potet som noe av det norskeste som finnes. Faktisk er det enkelte mennesker fra andre kulturer som omtaler nordmenn som «potet». - Jeg er usikker på om det er fargen, smaken eller tradisjonsmaten som ligger til grunn for dette, men uansett er det ganske morsomt sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Poten er en nemlig en svært mye brukt og helt vanlig råvare i store deler av verden.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom