Norsk Folkehjelp

Frivillige i påskeberedskap: fra betydelig snøskredfare i nord til skogbrannfare i sør

Del

I dag starter påskeberedskapen for mange av de frivillige redningsmannskapene i Norsk Folkehjelp.

Mannskaper over hele landet er i beredskap på hytter på fjellet, hjemme i byen og langs kysten for å gjøre påskeferien tryggere. I Nord-Norge er skredmannskapene ekstra på vakt.

– I vinter er det dessverre alt for mange som har omkommet i snøskred. I Nord-Norge er det fortsatt betydelig skredfare flere steder, og skredmannskapene våre er klare til å rykke ut umiddelbart hvis alarmen går. Vi håper derimot at vi får en påske uten flere alvorlige hendelser knyttet til skred, sier Live Kummen, leder i Norsk Folkehjelp Sanitet.

– Det er på mange måter ei spesiell påske vi nå går i møte. I Sør-Norge er det lite snø, vårstemning og skogbrannfare flere steder. Fjorårets sommer utfordret beredskapen i sør med store og langvarige skogbranner. Vi håper folk tar hensyn til lokale forhold og lytter til råd fra lokalt brannvesen, sier Live Kummen.

I Sør-Norge er det fortsatt en del snø i høyden, og det forventes derfor stor utfart til steder der folk får tatt sesongens siste skiturer.

– Det er meldt strålende vær mange steder, og appelsin og kakao i hytteveggen er en kjær tradisjon for mange. Vi forventer derfor stor utfart til steder med snø og påskestemning. Lokal beredskap vil dermed være like viktig i år som tidligere, enten det er i form av stasjonær beredskap i fjellet eller ordinær beredskap i bygda og byen, sier Live Kummen.

Mange i beredskap i byen

Norsk Folkehjelps redningsmannskaper har aldri hatt mer å gjøre, og forventer en aktiv påske også i år.

– Det er flott å se at folk fortsatt bruker påskeferien til å komme seg ut på tur, og vi er i ekstra beredskap på mange steder der folk ferdes i påska. Samtidig er det også mannskaper som er igjen i byen for å holde beredskapen oppe der folk flest er. De fleste aksjonene vi rykker ut på gjennom året, er ikke turgåere som har gått seg bort, men folk som blir meldt savnet i urbane strøk. Vi må også opprettholde beredskapen for disse, sier Live Kummen.

Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige mannskaper i beredskap 24/7, 365 dager i året. I 2018 rykket de ut på 450 aksjoner – en kraftig økning fra 300 året før.

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Over 1000 parlamentarikere fra hele Europa advarer mot Israels planlagte annektering av Vestbredden24.6.2020 13:22:10 CESTPressemelding

Fire samfunnstopper og politikere fra Israel, sammen med 1080 parlamentarikere fra hele Europa, advarer i et brev mot Israels planlagte annektering av Vestbredden.Blant de norske underskriverne er Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre og Åsmund Aukrust fra Ap.Norsk Folkehjelp mener at den varslete annekteringen fortjener en sterk reaksjon og mottiltak fra Norge og verdenssamfunnet og applauderer initiativet og bidrar til å spre brevet..

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom