Norsk Folkehjelp

Frivillige fra Norsk Folkehjelp holder beredskapen oppe etter skredet i Gjerdrum 

Del

Frivillige mannskaper fra Norsk Folkehjelp har bidratt etter kvikkleireskredet i Gjerdrum siden alarmen gikk tidlig onsdag morgen.

Så langt har over 50 mannskaperni beredskapsambulanser og flere ATV-er deltatt i redningsarbeidet. 

De frivillige kommer fra flere lokallag fra hele det sørlige Norge, og de har blant annet bidratt til å evakuere beboere fra et sykehjem i skredområdet. 

– Vi har også tatt imot evakuerte på mottakssenteret her i Gjerdrum og delt ut mat, pledd og munnbind til de evakuerte. Dette har vi gjort i godt samarbeid med andre frivillige organisasjoner, sier Tomas Muribø, som er operativ leder for Norsk Folkehjelp på stedet. 

– Vi har vært tre operative ledere fra Norsk Folkehjelp i aksjon, som har bidratt til ledelse og planleggingav innsatsen sammen med politiet og de andre frivillige organisasjonene, sier Muribø. 

Han forteller at de frivillige vil fortsette å være i beredskap og tilgjengelig ved behov utover ettermiddagen og kvelden: 

Vi er i beredskap så lenge det trengs, og er klare til innsats også utover kvelden hvis det er behov, sier Muribø. 

Mannskaper fra følgende lokallag har bidratt i innsatsen så langt: Lillehammer, Moelv og omegnRena, Vestre Toten/Gjøvik, Hadeland, Odal, Lørenskog, Horten, Drammen og Sande, Oslo, Follo, NedreGlomma og Årdal. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom