UiT Norges arktiske universitet

Frihet i bytte mot trygghet?

Del

Pandemitiltakene er fjernet og Norge feiret i helgen. Men hva er prisen vi betalte for 18 måneder med begrensninger i individuell frihet og våre grunnleggende rettigheter? Var inngrepene i det hele tatt lovlige? Hva skjer ved neste pandemi? Har tilliten i det norske samfunnet gått ned? Vil vi finne oss i like store inngrep i vår frihet igjen? Og hva skal være basisen for tiltakene, frykt eller fakta?

Illustrasjon: Bjørn Hatteng
Illustrasjon: Bjørn Hatteng

Frihet i bytte mot trygghet – Om juss i koronaens tid skal noen av landets mest erfarne forskere på juss, folkehelse og barns psykiske hverdag dele sine betraktinger om de mest omfattende inngrepene i Norge i fredstid. Sammen skal de felle dom over politikerne, helsemyndighetene og oss alle, og prøve å se inn i framtiden.

Program
Kl 19.00 Filmvisning: Alt blir bra? av Carl Christian Lein Størmer (57 min.) som fulgte Tromsø og rådhuset i pandemiens første måneder.

Kl 20.15 Debatt med innlegg fra:

Marius Storvik, førsteamanuensis, Det juridiske fakultetet: Er det slik at lover automatisk får effekt i samfunnet når de vedtas?

Anna Nylund, professor, Det juridiske fakultetet: Når er vi villig til å bytte fra oss lovmessige rettigheter i bytte mot frihet?

Charlotte Reedtz, professor, psykologi, RKBU Nord: Pandemiens pris - ofret vi for mye?

Ørjan Olsvik, professor, Det helsevitenskapelige fakultet: Kan vi lære oss å leve med farlige virus?

Arrangementet foregår i Museumssalen, Norges arktiske universitetsmuseum. Arrangementet blir også strømmet. Les mer her: https://uit.no/tavla/artikkel/747899/frihet_i_bytte_mot_trygghet?

Arrangementet er del av den nasjonale festivalen Forskningsdagene som i år har temaet «Fred og konflikt». Det er gratis å delta på arrangementet for alle.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Bjørn Hatteng
Illustrasjon: Bjørn Hatteng
Last ned bilde

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom