elKompis

Fremdeles mye billigere å kjøre elbil enn bensinbil

Del

Mange tenker at dagens høye strømpriser gjør at det er mer lønnsomt å kjøre bensinbil enn elbil, men faktum er at til tross for stadig nye strømprisrekorder i 2022, er det fortsatt mer lønnsomt med elbil. Dette gjelder både med dagens unormalt høye bensinpriser - og historisk over det siste året.

Jørgen Kittelsen, forretningsutvikler i elKompis. Foto: Kjell Inge Søreide
Jørgen Kittelsen, forretningsutvikler i elKompis. Foto: Kjell Inge Søreide

Bor du i Sør-Norge har du i snitt betalt ca 145 øre/kwh (inkl. nettleie) det siste året. Perioden inneholder pristopper vi aldri tidligere har sett.

- Likevel viser våre beregninger at å kjøre elbil er mer lønnsomt enn å kjøre bensinbil, sier Jørgen Kittelsen, forretningsutvikler og tallknuser i det nye strømselskapet elKompis.

 Han fortsetter

- Akkurat slik prisene er i dag er det faktisk over dobbelt så dyrt å kjøre bensinbil, og ser du på gjennomsnittsprisene det siste året eller så, er det 70% rimeligere å bruke elbil.

Dette koster det deg

Beregninger over tar utgangspunkt i snittprisen på strøm og bensin i perioden fra februar 2021 og til og med januar 2022. I tillegg er det tatt høyde for hjemmelading og snittforbruket til elbilen Hyundai Ioniq på 0,17 kw/km (vintertestet av NAF) og et bensinforbruk på 0,5 liter pr mil. 

- Omgjort til kroner og øre gir det samme regnestykket at det koster 0,84 kr å kjøre én kilometer med bensinbil mot 0,26 kr med elbil, sier Kittelsen.

- når vi samtidig vet at samtlige elbilprodusenter har stort fokus på å redusere forbruket gjennom både fysiske og teknologiske fortrinn, er det god grunn til å anta at det også i fremtiden vil lønne seg med elbil, forteller Kittelsen.

Smart lading 

Det er også vanskeligere å "fylle smart" kontra å lade smart. I det siste tilfellet tar teknologien seg av det smarte, og ved å bruke app'er som elKompis, bruker du automatisk de rimeligste timene i døgnet sett ut fra når du ønsker bilen din ferdig ladet.

- Jeg kjører selv elbil og lader aller mest hjemme. Jeg får full oversikt i appen, og det føles godt å spare penger uten at jeg behøver å tenke på det, smiler Kittelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Jan Kristian Benestad, markedssjef +47 405 53 463
Tone Tversland, PR-ansvarlig + 47 97 79 52 30

Bilder

Jørgen Kittelsen, forretningsutvikler i elKompis. Foto: Kjell Inge Søreide
Jørgen Kittelsen, forretningsutvikler i elKompis. Foto: Kjell Inge Søreide
Last ned bilde
Smart lading av elbil
Smart lading av elbil
Last ned bilde

Lenker

Om elKompis

elKompis
elKompis
Dronningensgate 3
4610 Kristiansand

24 24 00 24https://www.elkompis.no/

elKompis er en strømleverandør som forenkler strømdagen til kundene.

Med den smarte strømappen, elKompis, får kundene full kontroll, tips og innsikt som hjelper dem å redusere strømkostnadene, både forbruket og prisen.

Kort sagt - smartere strøm for helt vanlige hjem!

elKompis holder til i Kristiansand og er heleid av SkandiaGreenPower, et norsk børsnotert selskap.