Story House Egmont

Fra vanskelig barndom til YouTube-stjerne

Del

Hun hadde en barndom som var preget av omsorgssvikt, angst og uro, og stadig oppfølging av barnevernet. Hun har fått påvist ADHD og levd i flere fosterhjem, og opplevd å måtte flytte flere ganger fordi hverdagen ikke fungerte. Men Nellie Renate Krokstad lærte seg å bruke alle utfordringene sine som en styrke, og er i dag en av Norges største YouTube-stjerner.

- Jeg har alltid hatt en historie å fortelle, og hvis den kan inspirere andre med ADHD eller andre problemer til å få et bedre liv, blir jeg veldig glad. Her får du alle mine følelser, i tide og utide, for det er sånn jeg er, sier Nellie om boka si «Løvetannbarnet» som lanseres 15. september.

Nellie Krokstad er 27 år og kommer opprinnelig fra Gol i Hallingdal, men har bodd i Oslo de siste fem årene. Hun har en utdanning innenfor barnehageyrket, men har siden 2015 ikke klart å holde seg unna YouTube og har levd av dette siden. Nellie har nå 95.000 følgere på kanalen sin, og hun elsker å utfordre seg selv, og ikke minst å være åpen om hvem hun er rundt sine diagnoser, slik at hun kan være til hjelp og inspirasjon for andre ungdommer.

- Hele mitt voksne liv, har jeg vært en åpen sjel. Så årene etter jeg startet kanalen min på YouTube i 2014, har jeg gradvis tatt på meg en slags storesøster-rolle. Jeg prøver å være den rollemodellen 14 år gamle Nellie selv kunne trengt. Derfor redigerer jeg ikke vekk en tilfeldig rap, at jeg sier noe feil, eller at jeg plutselig begynner å synge i en video. Livet er rått og ikke plettfritt, og det er jeg opptatt av å vise, å skrive om.

Under korona-pandemien har det vært søkelys på barn- og unges psykiske helse i denne perioden, som det har vært knyttet bekymring til. Bufdir sier følgende om dette på sin nettside:

- Det er nå et år siden koronapandemien slo inn over Norge. Smittevernstiltakene har påvirket alle arenaer der barn er og hvordan dette på sikt har påvirket barns behov for barnevernstjenester er for tidlig å si. Barnevernstjenestenes statistikk og tall vil ofte speile andre tjenester sine bekymringer og muligheter til å følge opp barn som trenger hjelp, sier Mari Trommald, direktør i Bufdir. - Vi er fortsatt bekymret for at pandemien har hatt en særlig negativ virkning på allerede sårbare barn og unge, selv om tallene ikke har fanget dette opp. Det er nærliggende å tro at en eventuell økning i antall saker først vil komme til overflaten når samfunnet er tilbake til normalen, sier Trommald. 

SSB har publisert foreløpige KOSTRA tall for 2020:

Antall barn og unge 0-22 år i fosterhjem per 31.12

2015

2016

2017

2018

2019

2020

10721

11058

11156

11032

10853

10582

For Nellie ble fosterhjemmene både en stor utfordring mens også redningen til slutt, da hun fikk Ingunn og Tor Olav som fosterforeldre. Og selv om Nellie i dag bor for seg selv og har klart seg selv i flere år, har hun nesten daglig kontakt med dem. Nå er det viktigste for Nellie å nå ut til andre barn og ungdommer som sliter, og fortelle dem at det finnes håp og en god framtid.

- For meg er denne boka livsviktig. Fordi andre trenger å forstå. Den gir et så stort innblikk i en typisk hverdag til en med angstlidelser, depresjoner, ADHD, vanskelige livsvalg, barnevern, skoleutfordringer, fosterbarn og svik fra foreldre. Jeg har alltid likt å skrive. Da jeg var ungdom, skrev jeg fra meg i titalls dagbøker om alt i fra hva jeg så langs veien på vei til skolen, til at jeg og mamma krangla for fjerde dagen på rad. Jeg var tidlig ute med blogg i 2009, og skrev lange tekster midt på natta, om hvordan jeg hadde det inni meg, og at livet var vanskelig. Derfor er det nå så deilig å kunne samle hele det rotete livet mitt, inni en perm med masse ark, for andre til å kunne lese om, å finne trøst i. Fordi selv om man kommer fra et vanskelig utgangspunkt, så kan faktisk ting snu, og det kan være livsviktig for andre å være vitne til.

https://www.youtube.com/channel/UC9lrn_7h-cL-RbloI8n9PkA

* I boka kommer flere avsløringer som Nellie ikke har delt med følgerne sine ennå .

* Sterk gjenkjennelse og inspirasjon for andre ungdommer som sliter.

* Også fin for foreldre som ønsker å forstå mer av ungdoms tankesett.

Om «Løvetannbarnet»:

Løvetannbarnet er en sterk overlevelsesfortelling om jenta som vokste opp under omsorgssvikt, klamret seg fast til håpene som dukket opp innimellom, og til slutt blomstret som en av Norges største YouTube-stjerner.

På veien ble Nellie Renate Krokstad tidlig kjent med både andres og egne diagnoser, og spesielt ADHD har preget mye av livet hennes. Uro, overtenking, intens glede og vill frustrasjon er bare noen av hverdagsfølelsene hun har levd med. Her viser Nellie hvordan hun har lært å bruke alt virvaret inni seg som en styrke.

I boken forteller Nellie åpent fra livet sitt, om barndommen og forholdet til foreldrene, via barnevernet, fosterhjem og diagnoser, til hvordan det er å leve med ADHD, angst og depresjoner som voksen. Alt er fortalt gjennom hennes personlige språk som gir et sterkt innblikk i et ungt og strevende sinn som nekter å gi opp.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Foto: Pål Laukli
Foto: Pål Laukli
Last ned bilde
Foto: Pål Laukli
Foto: Pål Laukli
Last ned bilde
Foto: Pål Laukli
Foto: Pål Laukli
Last ned bilde
Foto: Pål Laukli
Foto: Pål Laukli
Last ned bilde
Foto: Pål Laukli
Foto: Pål Laukli
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom