DNV GL

Fra olje til vindkraft. Har Covid-19 blåst vind i skiftet?

Del

Virtuell pressekonferanse mandag 7. september kl. 13.00. Covid-19 har endret en hel verden. Pandemien har blant annet ført til at vi reiser mindre, forbruker mindre energi og forårsaker mindre utslipp av klimagasser. Men hvordan påvirker dette vår adferd i årene som kommer, hvordan vil energibehovet utvikle seg, hvilke muligheter og hvilke risikoer medfører dette for Norge som energinasjon? Og hva med klimamålene i Paris-avtalen?

President & CEO of DNV GL.
President & CEO of DNV GL.

DNV GL (tidligere Veritas) vil onsdag 9. september presentere sin årlige framskrivning av energiverdenen frem mot 2050. Selskapets «Energy Transition Outlook», som gjenspeiler et omfattende forskningsarbeid, skal da presenteres - fra Oslo. Et lite «gløtt» inn i de om lag 600 sidene viser at:

  • Vi bruker 8% mindre energi i 2020 globalt enn året før
  • Vi kommer aldri til å ha større utslipp av klimagasser enn vi hadde i 2019
  • Den globale oppvarmingen vil likevel bli langt høyere enn 1,5 grader
  • Den samlede etterspørselen etter energi blir lavere
  • Tilfanget av ren energi vil vokse betydelig
  • Gass vil også i 2050 være den største energibæreren, oljebruken avtar
  • Vindkraft– inkludert havvind som energikilde - vil ha stor vekst. Et nytt industrieventyr kan skapes i Norge

Pressen inviteres til en virtuell pressekonferanse:

Mandag 7. september kl. 13.00 – 14.00

DNV GLs konsernsjef, Remi Eriksen sammen med Sverre Alvik, selskapets forskningsleder for energiomstilling, presenterer hovedfunnene og besvarer spørsmål.

Sperrefrist for publisering fra pressekonferansen vil være tirsdag 8. september kl. 19.00.

Påmelding og deltakelse på pressekonferansen er tilgjengelig via den følgende linken:

https://attendee.gotowebinar.com/register/7172826141249281808

Velkommen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

President & CEO of DNV GL.
President & CEO of DNV GL.
Last ned bilde

Om DNV GL

DNV GL
DNV GL
Veritasveien 1
1363 Høvik

http://www.dnvgl.no

DNV GL er et globalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering med tilstedeværelse i over 100 land. 

 

Enten det dreier seg om godkjenning av et nytt skipsdesign, optimering av energiproduksjonen fra en vindmøllepark, analyse av sensordata fra en gassrørledning eller sertifisering av verdikjeden til en matprodusent, hjelper DNV GL bedrifter med å ta gode og riktige beslutninger og øke tilliten til virksomheten, produktene og tjenestene deres.

 

Siden 1864 har selskapets formål vært å sikre liv, verdier og miljøet. Med unik teknisk ekspertise og uavhengighet bistår DNV GL sine kunder med å forbedre sikkerhet, effektivitet og bærekraft, og med å takle de globale omstillinger de møter. 

https://www.dnvgl.com/

Følg saker fra DNV GL

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra DNV GL på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra DNV GL

DNV GL endrer navn til DNV13.1.2021 11:15:49 CETPressemelding

Høvik, 13. januar 2021: Fra 1. mars 2021 vil DNV GL endre navn til DNV. Denne beslutningen ble tatt etter en omfattende gjennomgang av selskapets strategi, med sikte på posisjonering i en verden der det nå foregår fundamentale endringer i mange av selskapets markeder. Det nåværende navnet har vært i bruk siden fusjonen mellom DNV (Det Norske Veritas) og GL (Germanischer Lloyd) i 2013. Å gå tilbake til DNV er et uttrykk for at fusjonen har vært vellykket og at integrasjonen mellom de to tidligere selskaper er komplett.

NorwAI skal smi data til verdier12.11.2020 11:00:31 CETPressemelding

Høvik 12. november 2020: Innovasjonstakten skal økes for norsk industri når Norge satser store beløp på kunstig intelligens. Det nye forskningssenteret NorwAI hos NTNU i Trondheim blir det nasjonale kraftsenteret som samler de største aktørene innen industri og akademia. Senteret, hvor DNV GL er partner, skal bli en vekstmotor der de mest ambisiøse samles for næringsrettet forskning og innovasjon under NTNUs og SINTEFs ledelse. Kickoff er torsdag 12. november.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom