Randstad

Fra hverdagsvakt til krisehjelp

Del
Den viktigste rollen til en sykepleiervikar er å være del av vaktplanene på helseinstitusjonene, slik at pasientene får den behandlingende har krav på. Likevel har de to siste årene vist hvilke avgjørende rolle vikarene kan ha når de globale hendelsene gjør at verden ikke blir riktig så forutsigbar som man kunne ønske seg.
Bente Slaatten, leder av sykepleierbemanningen i Randstad Care.
Bente Slaatten, leder av sykepleierbemanningen i Randstad Care.

- Når vi kan levere kompetente fagfolk til kriser og uforutsette hendelser, er jeg trygg på at vi gir et ekstra viktig bidrag i samfunnet, sier Bente Slaatten, leder av sykepleierbemanningen i Randstad Care.

24-timers service

– Helsetjenesten tar aldri fri, og det er et kontinuerlig behov for folk som kan dekke opp i ferier, når ansatte er på kurs eller blir syke. Selv om innleie utgjør under 1 prosent, er det en helt nødvendig del av tjenesten. I tillegg har verdensbegivenhetene kommet nærmere oss helt fra pandemien ankom Gardermoen tidlig i 2020. Dette har gitt oss muligheten til å til å bidra også i de store hendelsene, forteller Slaatten. 

– Våre ansatte har vært helt sentrale i driften av vaksinasjonssentrene rundt i landet. Også smittesporingsteamene har bestått av mange ansatte i Randstad Care. På toppen av det hele hadde vi også ansvar for å drifte helsepersonellbasen til Helsedirektoratet, sier Slaatten.

To døgn på å løse flyktningskrisen

Da Nato trakk seg ut av Afghanistan høsten 2021 oppstod det raskt en flyktningkrise. Regjeringen bestemte at afghanere som hadde tilknytning til Norge skulle flys ut av landet, da Taliban tok tilbake makten. Sandefjord kommune fikk i oppgave å bygge opp et mottakssenter som skulle bli afghanernes første stopp her i landet. Da trengtes det helsekompetanse på ulike nivå og Randstad Care var en av de store bidragsyterne.

– En sånn situasjon vil kunne oppfattes som kaotisk og man må akseptere at veien i en viss grad blir til mens man går. Vi samlet troppene og begynte med å lete først i vår egen kandidatbase. Samtidig annonserte vi etter nye helsefagarbeidere og sykepleiere som hadde interesse og mulighet til å ta vakter på mottakssenteret. Dermed greide vi, sammen med Sandefjord kommune, på under to døgn, å få på plass nødvendig kompetanse på alle nivå, slik at traumatiserte og slitne afghanerne fikk den hjelpen og oppfølgingen de skulle ha, sier Slaatten.

Til og med bemanningsansvarlige med sykepleier-utdannelse fra hovedkontoret i Oslo bidro. Den dengang sist ansatte, med oppdatert kompetanse fra akuttmottak, gikk inn og tok vakter på mottakssenteret. 

Putin truer verdensfreden

Med invasjonen av Ukraina fikk et prøvet helsevesen nok en utfordring da regjeringen vedtok at Norge skal ta i mot sårede soldater. Avdelingen ble opprettet på Ullevål sykehus i Oslo, og Randstad har levert høykompetente operasjonssykepleiere til avdelingen. 

Randstad har et samarbeid med Leger Uten Grenser. Det innebærer blant annet at sykepleiere som reiser ut i felten for hjelpeorganisasjonen, kan ta oppdrag for HR-selskapet når de er hjemme i Norge. Dette er et godt eksempel på den fleksibiliteten vi kan legge tilrette for. Dermed har vi svært flinke sykepleiere ansatt som har jobbet i frontlinjen i kriser, krig og konflikt. De har erfaringer utenom det vanlige, og er i tillegg vant til å stå i uoversiktlige situasjoner.

Hverdagsheltene

– Det er godt å kunne bidra i slike ekstreme situasjoner. Jeg er stolt av at våre ansatte kan gjøre en forskjell i de hendelsene vi ser på TV-nyhetene. Men jeg er også veldig stolt av den innsatsen alle våre vikarer gjør for at hverdagen på norske sykehjem og sykehus går rundt. Det er der hovedtyngden av Randstad sitt bidrag ligger, avslutter Bente Slaatten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bente Slaatten, leder av sykepleierbemanningen i Randstad Care.
Bente Slaatten, leder av sykepleierbemanningen i Randstad Care.
Last ned bilde

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Om Randstad

Med omlag 40 000 ansatte i 38 land er Randstad verdens største HR-selskap. I 2021 hjalp vi mer enn 2 000 000 mennesker med å finne en meningsfull jobb og jobbet med mer enn 235 000 kunder. Vi tilbyr et bredt spekter av løsninger innen HR, rekruttering og bemanning.

I Norge har vi kontorer over hele landet, og hadde i 2021 en omsetning på 1.1 mrd kroner. Vi er representert i markedet med Randstad, Randstad Care og Dfind.

Ved å kombinere vår lidenskap for mennesker med kraften i dagens teknologi, hjelper vi mennesker og organisasjoner å nå sitt sanne potensial. Vi kaller det Human Forward.

For mer informasjon om selskapet, se www.randstad.no og / eller www.randstad.com

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom