Standard Norge

Fra gym til folkehelse – kvalitetsstandarder for treningssentre

Del

Noen treningssentre er åpne, mens andre nå gradvis åpner igjen. Standard Norge har sammen med bransjen jobbet med å utvikle flere kvalitetsstandarder og veiledninger for drift av treningssentre. Disse ønsker vi å presentere og inviterer til frokostmøte 8. juni i samarbeid med representanter fra treningssenterbransjen, Antidoping Norge, NHO og Virke.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

I vinter har treningssenterbransjen jobbet hardt for å få på plass en ny smittevernveiledning som skal gjøre det trygt for alle medlemmer å trene. Dette arbeidet har vært gjort i tett dialog med sentrale og lokale myndigheter.

I tillegg er det også utviklet internasjonale standarder for krav til ledelse og kompetanse for ansatte og drift av treningssentre. Disse skal bidra til å trygge bruken av treningssentrene og gjøre de bedre i stand til å være et aktivt bidrag til å styrke folkehelsen. Det er nylig igangsatt et arbeid slik at treningssentre kan bli sertifisert etter en av disse standardene.

I mars ble det også utgitt en europeisk standard for å motvirke forbudte stoffer i kosttilskudd. Antidopingarbeid er viktig for å fremme sunn helse, og denne standarden vil være et bidrag til å rydde opp på et område som i mange tilfeller er en gråsone.

Standarder som vil bli omtalt på frokostmøtet:

Se detaljert program og mulighet for påmelding til frokostmøtet på Standard Norges nettside:

https://www.standard.no/kurs-og-arrangementer/arrangement-standard-norge-og-nek/standard-morgen1/standard-morgen-fra-gym-til-folkehelse--kvalitetsstandarder-for-treningssentre/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Pexels
Foto: Pexels
Last ned bilde

Om Standard Norge

Standard Norge
Standard Norge
Lilleakerveien 2A
0283 Oslo

+47 67 83 86 00http://www.standard.no

Standard Norge utvikler og forvalter standarder i Norge, og har enerett på å utgi Norsk Standard. Medlemmene våre er både næringsliv, myndigheter, interesseorganisasjoner, forbrukerorganisasjoner, forskningsinstitusjoner og andre. Over 3 000 norske eksperter er med i standardiseringsarbeid i regi av Standard Norge på nasjonalt eller internasjonalt plan.

Følg pressemeldinger fra Standard Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Standard Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Standard Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom