IMDi

Fortsatt økende barnefattigdom blant innvandrere

Del

Siden 2013 har barn med innvandrerbakgrunn utgjort over halvparten av alle barn som lever i husholdninger med vedvarende lavinntekt. En ny rapport fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) viser at trenden fortsetter i feil retning.

Norge har på kort tid sett en fordobling av barn som lever i husholdninger med vedvarende lavinntekt og økningen har i sin helhet vært drevet av barn med innvandrerbakgrunn.

- En oppvekst i fattigdom gir dårligere muligheter senere i livet. Økningen i antallet barn som vokser opp i fattige familier er bekymringsfull og viser viktigheten av en sterk satsing på å kvalifisere flere innvandrere til å kunne delta i arbeidslivet og forsørge seg og sine, sier IMDi-direktør, Libe Rieber-Mohn.

Viktig å følge med på konsekvensene av pandemien

Forskjellene i sysselsetting mellom innvandrere og resten av befolkningen økte gjennom pandemien. Utviklingen må ses i sammenheng med at innvandrere er overrepresentert i næringer som har vært hardt rammet av smitteverntiltak.

- Det blir viktig å følge med på hvordan sysselsettingen blant innvandrere utvikler seg fremover. Arbeid er nøkkelen til både språk og inntekt, og er helt avgjørende for en vellykket integrering, sier Rieber-Mohn.

En utvikling som er verdt å merke seg er at befolkningen i Norge får stadig mer positive holdninger til innvandrere. Det har også blitt høyere bevissthet rundt diskriminering.


Få med deg flere funn og les publikasjonen “Indikatorer for integrering, tilstand og utviklingstrekk ved inngangen til 2021” på imdi.no.


Publikasjonen blir presentert på webinar torsdag 17.juni kl 10:00 (åpent for alle).  


Har du spørsmål, kan du ta kontakt på presse@imdi.no eller 917 55 351.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Kunnskapsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom