Fagforbundet

Fortsatt fare for konflikt i kultursektoren

Del

Fagforbundet har meldt plassfratredelse for sine medlemmer i kultursektoren fra morgenen 11. mai. Det betyr at det nå blir tvungen mekling og fortsatt fare for streik i kultursektoren, etter at den frivillige meklingen om ny pensjonsordning for de kulturansatte ikke førte fram for Fagforbundets medlemmer.

-- Vi registrerer at de andre forbundene i LO Stat, NTL og Creo, har valgt å si ja til skissen som riksmekleren la fram under den frivillige meklingen, sier Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen, som fører forhandlingene for Fagforbundet.

Hvis vi ikke kommer til enighet innen meklingsfristen 10. mai vil det være ny streik for Fagforbundets medlemmer fra morgenen 11. Mai.

Håper fremdeles å finne en løsning

Dersom konflikten fra i fjor gjenopptas vil 753 av Fagforbundets medlemmer igjen være ute i streik.

-- Vi jobber for å finne en løsning. Ingen ønsker streik, og kanskje aller minst i en kultursektor som har lidd tungt under pandemien. Nå er kulturarbeiderne tilbake på jobb, der de helst vil være. Vi vil gjøre det vi kan for at det skal være tilfelle også etter den tvungne meklingen og håper at arbeidsgiver er innstilt på det samme, sier Odd Haldgeir Larsen. 

Kontakter

For nærmere opplysninger: Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen 908 78 575

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom