Forsvarsdepartementet

Forsvarsministeren på NATO-møte 15. - 16. juni

Del

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram deltar på NATOs forsvarsministermøte i Brussel 15. - 16. juni. Et viktig tema på møtet vil være den militære tilpasningen i NATO sett i lys av Ukraina-krigen.

- Russlands angrep på Ukraina har endret europeisk sikkerhet fundamentalt. NATO må se på hvordan alliansen skal ivareta medlemslandenes sikkerhet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Byrdefordeling vil være et annet tema på dette møtet som er en viktig forberedelse mot toppmøtet i Madrid i slutten av juni.

Møtet starter med en arbeidsmiddag der partnerlandene Sverige, Finland, Georgia og Ukraina samt EU deltar.  I forbindelse med forsvarsministermøtet vil det 15. juni også være et møte i Ukraina Contact Group som ledes av USA.

Pressekontakt for forsvarsminister Bjørn Arild Gram er kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes, tlf 45241874

Nøkkelord

Kontakter

Om Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet
Forsvarsdepartementet
Glacisgata 1
0150 Oslo

23096011http://www.regjeringen.no

Forsvarsdepartementet (FD) er eit regjeringskontor med ansvar for utforming og iverksetjing av norsk tryggleiks- og forsvarspolitikk.

Følg pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom