Zero Emission Mobility

Første forsendelse av Xpeng G3 er på vei til Norge

Del

Kaia var malt med hilsen til Norge, og Xpeng Motors toppsjef var selv tilstede for hjelpe til da de første 100 Xpeng G3 Smart SUVene ble sendt til norske bilkjøpere. Bilene er skreddersydd for det europeiske markedet og markerer et nytt kapittel for Xpeng Motors.

Xpeng begynte å utvikle sine biler for det internasjonale markedet tidligere i år og lanseringen av den etterlengtede Xpeng G3 Smart SUV i Norge markerte starten på den internasjonale satsingen.

- I dag skrives et nytt kapittel både for utviklingen av produktene og selskapet vårt. Vi er veldig glade for å se at den første forsendelsen av den norske versjonen av vår avanserte elbil endelig er på vei til Norge, sier Henry Xia, President og en av grunnleggerne av Xpeng Motors.

Norge var et naturlig valg for den kinesiske produsenten av intelligente elbiler. Lansering i et av verdens mest avanserte elbilmarkeder er helt i tråd med Xpengs langsiktige strategi for internasjonal ekspansjon.

- Norges avanserte infrastruktur og forbrukernes bevissthet gjør dette til det ideelle landet å starte utrullingen av G3. Vi er sikre på at Xpengs innovative teknologi, og vår forpliktelse til å skape en enda bedre kundeopplevelse, vil bidra til ytterligere utvikling av elbilmarkedet i Norge, sier Xia.

Xpeng G3 Smart SUV er en avansert utstyrt elbil med imponerende teknologier, inkludert operativsystemet Xmart OS og XPILOT 2.5. Xmart OS er Xpengs eget operativsystem som nå kommer på engelsk og oppdaterer seg selv automatisk. XPILOT 2.5 er en svært avansert kjøreassistent som overvåker omgivelsene og assisterer føreren.

Xmart OS er kjernen i bilen og sørger for en sømløs og brukervennlig kjøreopplevelse. Xmart OS oppdateres automatisk gjennom OTA-oppdateringer. Operativsystemet har egen app store og tilbyr blant annet AI, stemmestyring og smartnavigasjon.

XPILOT 2.5, en av verdens mest avanserte førerassistenter benytter blant annet 20 sensorer, derav 12 ultrasoniske radarer, 3 millimeterbølge-radarer og fem HD-kameraer som kontinuerlig overvåker bilens omgivelser og assisterer føreren. XPILOT er også klargjort for autonom kjøring. Frem til utgangen av juni hadde den adaptive cruisekontrollen bidratt til mer enn 25,1 millioner kilometer med assistert kjøring.

Xpeng G3 Smart SUV har gjennomgått omfattende vintertester og er klar for sin første norske vinter. Bilen har oppnådd høyeste score for noen elbil av C-NCAP, med fem stjerner av fem mulige. I tillegg til score “Excellent” i C-IASI sikkerhetstest (China Insurance Automotive Safety Index). Den norske importøren, Zero Emission Mobility, er godt forberedt før bilene ankommer i november.

- Den intelligente Xpeng G3 Smart SUV er mer enn bare en bil, den er en plattform for fremtiden. Ingen andre biler på markedet tilbyr like mye teknologi og komfort til en så konkurransedyktig pris. Vi har etablert samarbeid med solide aktører og alt er klart for kundene våre når vi nå mottar bilene, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility AS.

Mottakelsen av Xpeng i det norske markedet har så langt vært svært positivt. Mer enn tre tusen nordmenn har så langt vist interesse for å kjøpe en Xpeng. Bilen har blitt omtalt som svært prisgunstig av analysebyrået JATO og kjørte over 500 kilometer på norske veier i verdens største rekkeviddetest for elbiler.

Xpeng G3 Smart SUV har en startpris på kr 358 000,- for utstyrsnivå Smart og de første norske kundene vil motta bilen sin i november. I august ble Xpeng Motors børsnotert på New York Stock Exchange under symbolet XPEV.

Kontakter

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Espen Strømme, Daglig leder i Zero Emission Mobility AS.

Tlf: 995 83 597, espen@zem.no.

Bilder

Last ned bilde
Fra venstre:
Henry Xia, President og en av grunnleggerne av Xpeng Motors.
Jack Xu, Vice President of Automotive Research and Development
Fra venstre: Henry Xia, President og en av grunnleggerne av Xpeng Motors. Jack Xu, Vice President of Automotive Research and Development
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Zero Emission Mobility

Zero Emission Mobility
Zero Emission Mobility
Solheimveien 62
1473 Lørenskog

99583597

Zero Emission Mobility AS er et norsk importørselskap som skal vise vei i overgangen til grønn mobilitet. Zero Emission Mobility er en innovatør i den norske bilbransjen med en kostnadseffektiv og kunderettet forretningsmodell. Basert på vår lange erfaring og vår lidenskap for bil, leverer vi produkter og tjenester av høyeste kvalitet.

Følg saker fra Zero Emission Mobility

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Zero Emission Mobility på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Zero Emission Mobility

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom